Erop uit Honden

Met de honden naar boswachterij Schoonloo


Die warmte… Ik weet niet zo goed wat ik ervan moet vinden. Enerzijds vind ik het heerlijk dat ik elke dag zonder jas de deur uit kan. Dat mijn huid voor mijn doen redelijk bruin kleurt. En dat ik dagelijks een prima excuus heb om een lekker ijsje te eten. Maar aan de andere kant voel ik me altijd enigszins beperkt met zulke hitte. Want ja, waar moet je heen met zulk weer? Naar het strand en dan samen met de rest van Nederland in de file belanden? En daarbij, honden zijn op de meeste stranden nu niet welkom.

Terwijl zij nou juist degenen zijn die wel een beetje extra verkoeling kunnen gebruiken. Daarom gingen Jelm en ik afgelopen zondag op zoek naar een bosrijk gebied (want schaduw!) met een beetje water erbij waar honden mogen zwemmen. Ik stuitte op de website www.doggydating.com en vond daar een hele lijst met waterrijke gebieden waar honden toegestaan zijn. En eerlijk toegegeven, die lijst was een stuk langer dan ik had gedacht.

Wij kozen uiteindelijk voor Boswachterij Schoonloo in Drenthe, ten zuidoosten van Assen. We waren hier nog nooit geweest, dus daar werd ik sowieso al blij van. Ik houd ervan om telkens ergens anders naartoe te gaan. We moesten er een uurtje voor in de auto zitten, maar het was het tochtje echt wel waard. Want wat is het daar mooi!

Het landschap is er heel gevarieerd. We liepen vooral door het bos, maar zagen ook heide en vennen. En bij één van die vennen (bij Ellertshaar) mochten Hermie en Moos dus het water in. Zo leuk. Wat waren ze blij. Hermie heeft zelfs even gezwommen.

In nam mijn camera mee en legde deze fijne middag vast.

Na de wandeling hebben we nog lekker pannenkoeken gegeten op een terras. Een perfecte zondag als je het mij vraagt. Ik weet zeker dat we nog weleens richting Schoonloo zullen gaan. Wat een fijne plek, al helemaal als je honden hebt. 🙂 De site www.doggydating.com is wat mij betreft echt een aanrader voor hondenbezitters. 🙂

Wat doe jij graag met dit warme weer? En ken jij nog fijne wandelgebieden met water waar honden welkom zijn?


Dit vind je denk ik ook leuk:

No Comments

Laat een berichtje achter