Koken

Chocolademousse met Baileys

Chocolademousse met Baileys

Vandaag heb ik een lekker toetje voor je waarvan ik zelf eigenlijk nooit geweten heb dat het zo lekker is: chocolademousse! Ik ben niet zo’n hele grote liefhebber van chocola, dus chocolademousse had ik nog nooit gegeten. Maar toen we in september in Duitsland op vakantie waren zag ik het op de kaart staan en leek het me wel wat om het eens te proberen. Het overtrof mijn verwachtingen en dus wilde ik het thuis ook graag maken. De eerste poging was niet zo heel geslaagd, maar inmiddels heb ik het onder de knie. En ik ontdekte iets wat extra lekker is: chocolademousse met Baileys.

Chocolademousse met Baileys

Chocolade en drank is bij mij zo’n beetje hetzelfde verhaal: ik ben er niet zo gek op. Maar Baileys is één van de weinige alcoholische drankjes die ik wel kan waarderen. En het past dus super goed bij chocolade. Al met al een heel geslaagd toetje, die chocolademousse met Baileys. Ook maken? Hierbij het recept.
Chocolademousse met Baileys

Ingrediënten

voor 4 à 5 toetjes

75 ml Baileys
2 middelgrote eieren, op kamertemperatuur
150 gram melk chocolade
15 gram ongezouten boter
125 ml slagroom
1 eetlepel suiker

Wat moet je doen:

  1. Scheid de eieren zorgvuldig. Het is heel belangrijk dat er geen spoortje eigeel bij het eiwit zit. Klop de eiwitten tot stijve pieken met de mixer. Bewaar de eigelen in een apart kommetje voor later gebruik.
  2. Smelt de boter en de chocolade au bain-marie.
  3. Haal de gesmolten chocolade van de warmtebron en laats iets afkoelen. Mix met een garde beetje bij beetje de eigelen er door. Doe dit lekker vlot, want het is niet de bedoeling dat het ei gaat stollen.
  4. Roer daarna de Baileys erdoor.
  5. Klop de slagroom stijf met de suiker. Spatel de slagroom beetje bij beetje door het lauwwarme chocolademengsel.
  6.  Spatel vervolgens het opgeklopte eiwit door het chocolade mengsel tot je een egaal en luchtig mengel hebt.
  7. Giet de chocolademousse in de glazen en laat minstens twee uur opstijven in de koelkast.

Chocolademousse met Baileys
Mocht je nou wel een chocoladeliefhebber in hart en nieren zijn, je kunt de melkchocolade vervangen door pure chocola. Dan smaakt je toetje nog net ietsje meer naar cacao. Maar net wat je zelf lekker vindt.

Wat denk jij van deze chocolademousse met Baileys? Ga je het eens proberen?

 


Dit vind je denk ik ook leuk:

No Comments

Laat een berichtje achter