Koken

Fruitige ontbijtsmoothie met havermout


De paasdagen zijn weer voorbij, dus back to normal. Mocht ook wel, want ik heb nogal wat zoetigheden het web op geslingerd. Normaal probeer ik een beetje een balans te vinden, maar vorige week ging ik helemaal los. Cake, pavlova, cupcakes, puddinkjes, petit fours… Het kwam allemaal voorbij. Deze week ben ik van plan om mijn leven te beteren. Ik mag de hele week niet bakken van mezelf en ik ga weer wat meer gezondere receptjes plaatsen. Met veel groente en fruit. Vandaag deel ik een receptje in de laatste categorie. Lekker fruitig. Ik had nog allerlei fruit in mijn koelkast liggen en wat kan je daar nou beter mee doen dan een smoothie maken.

Ik ging voor een ontbijtsmoothie. Want door het toevoegen van wat havermout vult deze smoothie je extra goed. Extra suiker is niet nodig, want het fruit is zoet genoeg. Ikzelf houd niet zo heel erg van ontbijten, maar ik ben wel gek op smoothies! Jij ook? Lees dan zeker even verder.

Ingrediënten

voor twee smoothies

150 gram aardbeien
2 handjes blauwe bessen
1 banaan
300 ml halfvolle yoghurt
50 gram havermout

Wat moet je doen:

  1. Was de aardbeien en snijd de kroontjes eraf. Spoel ook de blauwe bessen even af onder de kraan. Haal de banaan uit de schil en breek ‘m in stukken.
  2. Gooi alle ingrediënten in de blender. Blend er een egale massa van. Klaar is je ontbijtsmoothie!

Je kunt deze smoothies prima in een glazen pot bewaren, zoals ik op de laatste foto heb gedaan. Je kunt ze rustig een nachtje in de koelkast laten staan. ‘s Ochtends even schudden en klaar ben je. Ik heb nog een zo’n lekkere smoothie in de koelkast staan, dus je kunt wel raden waar ik morgen mee ga ontbijten. 🙂

Wat denk jij van ontbijtsmoothies? Maak jij er weleens eentje?

 

 

 


Dit vind je denk ik ook leuk:

No Comments

Laat een berichtje achter