Koken

Frisse yoghurtijsjes met frambozen


De zon hoeft maar een beetje te schijnen, of ik maak ijsjes voor Hermie. En dat weet hij. Zodra we de deur van de vriezer opendoen veert hij op en je hoeft het woord ‘ijsje’ maar te noemen of hij is er als de kippen bij. Hij krijgt er natuurlijk niet elke dag één, maar alleen op de dagen wanneer het echt warm is. Heel leuk voor hem, maar ik kreeg zo onderhand ook weleens zin in een lekker homemade ijsje. Op Pinterest en Instagram zag ik de wereld aan zelfgemaakte ijsjes voorbijkomen. Met yoghurt, kwark, jam of vers fruit. Hoog tijd om eens zoiets voor mezelf te maken en natuurlijk deel ik het receptje met jou.

Ingrediënten

voor zes stuks

250 gram Griekse yoghurt
150 gram frambozen
1 zakje vanillesuiker
1 flinke theelepel suiker
Frambozen yoghurt ijsjes 1

Wat moet je doen:

  1. Pureer 100 gram van de frambozen, samen met de theelepel suiker.
  2. Roer de vanillesuiker door de Griekse yoghurt.
  3. Pak de ijsvormpjes erbij. Schep wat yoghurt in de vormpjes en daarna wat frambozenpuree. Stop af en toe een losse framboos in de vormpjes. Herhaal dit totdat de vormpjes vol zijn.
  4. Steek er stokjes in en zet ze vervolgens een paar uurtjes in de vriezer. Daarna kun je de ijsjes uit de vormpjes halen. Dit lukt het beste als je het vormpje heel even onder de warme kraan houdt.

Frambozen yoghurt ijsjes 3
Frambozen yoghurt ijsjes 7
Frambozen yoghurt ijsjes 15
Frambozen yoghurt ijsjes 4
Frambozen yoghurt ijsjes 14
Toen ik de ijsjes uit de vriezer haalde kwam Hermie direct enthousiast uit zijn mand gestoven. Tijdens het fotograferen heb ik ‘m maar even in zijn bench gezet, want anders zag ik het niet goed komen. De ijsjes zijn heel fris van smaak. Heb je ze liever wat zoeter? Dan kun je de hoeveelheid suiker verdubbelen. Behalve deze ijsjes heb ik ook nog een andere variant gemaakt met blanke vla en zomerfruit. Die zie je binnenkort wel op de blog verschijnen. 🙂 Maak jij weleens ijsjes thuis?

 

 


Dit vind je denk ik ook leuk:

No Comments

Laat een berichtje achter