Koken

Homemade kipburgers met geroosterde wortel


Ik vind burgers maken erg leuk om te doen, toch maak ze gek genoeg maar zelden. Jammer, want lekker zijn ze wel! En je kunt er ontzettend mee variëren. Je kunt ze maken van vlees, maar ook van bijvoorbeeld quinoa, zoete aardappel of bonen. Leuk om eens te proberen toch? Ik ben dit keer niet voor vega gegaan trouwens, ik maakte burgers van kipgehakt. Ook lekker. Ik maakte de kipburgers af met een smakelijk sausje, natuurlijk wat sla en stukjes geroosterde wortel met chilisaus.

Wil je deze heerlijke kipburgers ook maken? Hierbij het recept. 🙂

Ingrediënten

voor twee kipburgers 

300 gram kipgehakt (ongekruid)
1 rode peper
1 bosuitje
1 teentje knoflook
1 theelepel gerookt paprikapoeder
zout
eventueel wat paneermeel

voor het sausje:

2 eetlepels mayonaise
1 ½ eetlepel zoete chilisaus
het sap van een halve limoen

verder nog nodig:

2 broodjes
een paar blaadjes sla
3 wortelen
peper en zout
1 eetlepel chilisaus

Wat moet je doen:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Schrap de wortels schoon en snijd ze in dunne reepjes.
  3. Leg een vel bakpapier in een ovenschaal en verspreid de wortel over de schaal. Breng op smaak met peper en zout.
  4. Voeg één eetlepel chilisaus toe en schep door de wortel. Rooster de wortel gedurende een kwartiertje in het midden van de oven.
  5. Ga ondertussen verder met het maken van de burgers. Verwijder de zaadlijsten uit het pepertje en hak ‘m vervolgens fijn. Snijd het bosuitje in dunne ringetjes.
  6. Doe het kipgehakt in een kom en voeg het gehakte pepertje en de bosui toe. Gooi het gerookte paprikapoeder erbij en breng tot slot op smaak met wat zout.
  7. Kneed het gehakt goed door en vorm er met je handen twee hamburgers van. Is het gehakt heel erg plakkerig? Kneed er dan een klein beetje paneermeel doorheen.
  8. Zet een koekenpan op het vuur en voeg een heel klein beetje neutrale olie toe. Bak de kipburgers gedurende twaalf minuten op middelhoog vuur. Draai ze af en toe om.
  9. Maak ondertussen het sausje. Roer de mayonaise, de chilisaus en wat limoensap door elkaar.
  10. Zet een grillpan op het vuur en laat ‘m goed warm worden. Snijd de broodjes open en gril de broodjes kort aan de snijkant zodat ze goudbruine strepen krijgen.
  11. Smeer wat saus op de onderste helft van de broodjes. Beleg de broodjes met sla. Leg daarna de kipburgers erop.
  12. Verdeel nog wat saus over de kipburgers en top de broodjes af met de geroosterde wortel. Plaats de bovenkant van de broodjes erop en zet vast met een houten prikkertje.


Heb je nog ingrediënten over? Niet weggooien! Ik hield best nog wat sla over en ook nog wat stukjes wortel, een paar bosuitjes en saus. Meng alles door elkaar en je hebt een heerlijke salade. 🙂 Heel lekker om bij de kipburgers te serveren. 🙂

Wat denk jij van deze kipburgers? Mocht je ze gaan maken, laat het me dan zeker even weten. ♥

 

 


Dit vind je denk ik ook leuk:

4 Comments

  • Reply
    Audrey
    26 februari 2020 at 09:02

    Ooo, dit ziet er fantastisch uit! Heel mooie foto’s weer.

    • Reply
      Truusje
      26 februari 2020 at 09:50

      Dankjewel! Foodfotografie is echt mijn passie. 🙂

  • Reply
    Simone
    26 februari 2020 at 09:08

    Wat heeeerlijk! Deze ga ik onthouden!

    • Reply
      Truusje
      26 februari 2020 at 09:51

      Ja, echt heel erg lekker! Heerlijk om het weekend mee in te luiden of om te maken als er iemand bij je komt eten. 🙂

    Laat een berichtje achter