Koken

Cakerol met mango en ananas voor Pasen


Het duurt niet lang meer of het is alweer Pasen. Vorig jaar was er niet veel te beleven dankzij corona, dit jaar ook niet. Een gek besef. Toch kun je natuurlijk wel altijd nog zelf de slingers ophangen. Bak iets lekkers, dek de tafel mooi; kortom maak er iets van. En wat kun je dan zoal bakken? Natuurlijk heb ik ideeën genoeg. Het lukt corona om veel dingen stil te zetten, maar mijn creativiteit gaat gelukkig altijd onverstoorbaar door. Ik kwam op het idee om een cakerol te maken met een romige vulling met tropisch fruit. En versierd met paaseitjes natuurlijk. Niet moeilijk om te maken, wel heel leuk om te doen.

Wil je deze cakerol met mango en ananas ook maken? Hierbij het recept!

Ingrediënten

voor de cakerol:

50 gram roomboter, gesmolten
4 eieren, op kamertemperatuur
125 gram fijne suiker
100 gram bloem
25 gram maïzena
snufje zout

voor de vulling:

1 flinke eetlepel abrikozenjam
100 ml slagroom
200 gram mascarpone
1 zakje vanillesuiker
1 mango
een stukje verse ananas

voor de garnering:

150 ml slagroom
1 eetlepel suiker
paaseitjes
nog wat blokjes mango en ananas

Wat moet je doen:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Zet een bakplaat klaar en leg er een vel bakpapier op.
  2. Begin met het maken van de cakerol. Klop de eieren met de suiker op tot een zeer luchtig geheel. Neem hier even de tijd voor en mix minstens vijf minuten.
  3. Smelt ondertussen de boter.
  4. Zeef de bloem en de maïzena en voeg dit toe aan de luchtig geslagen eieren. Voeg ook een snufje zout toe. Spatel voorzichtig door elkaar.
  5. Giet de gesmolten boter erbij en spatel dit erdoor tot je een mooi luchtig en egaal beslag hebt.
  6. Verdeel het beslag over de bakplaat en strijk het glad met een tot ongeveer 1,5 cm. Dit gaat het gemakkelijkste met een paletmes, heb je die niet, gebruik dan een spatel.
  7. Schuif de bakplaat in de oven en bak de cake gedurende 5 à 8 minuten goudbruin en gaar.
  8. Haal de cake daarna direct van de bakplaat af en plaats hem op een schone theedoek op het aanrecht.
  9. Pak er nog een vel bakpapier bij en leg dit op de plak cake. Rol hem dan in de lengte voorzichtig op met theedoek en al. Hierdoor krijgt hij alvast de goede vorm en scheurt hij later niet.
  10. Rol de cakeplak daarna voorzichtig weer uit en laat ‘m een half uurtje afkoelen.
  11. Maak ondertussen de vulling. Klop 100 ml slagroom stijf met de vanillesuiker. Klop de mascarpone los. Spatel de slagroom en de mascarpone door elkaar.
  12. Pak het fruit erbij. Schil de mango en snijd ongeveer de helft van de vrucht in kleine blokjes. Snijd ook een stukje van de ananas in kleine blokjes. Dit komt straks in de cakerol. Snijd de rest van de mango in grotere stukjes, om later de bovenkant van de cake mee te garneren. Doe hetzelfde met wat ananas. Dek af en zet even weg in de koelkast tot later gebruik.
  13. Draai de cakerol om zodat je de gebakken kant niet meer zit. Besmeer op de ‘binnenkant’ een royale lepel abrikozen jam.
  14. Smeer vervolgens de mascarponeroom op de cake. Verdeel daarna de kleine blokjes ananas en mango erover.
  15. Rol de cake daarna in de lengte zo strak mogelijk op. Wikkel hem vervolgens in vershoudfolie en laat ‘m minstens twee uur opstijven in de koelkast.
  16. Klop voor de garnering 150 ml slagroom stijf met een eetlepel suiker. Spuit toetjes op de cakerol.
  17. Garneer de rol verder met de blokjes vers fruit, paaseitjes en eventueel wat blaadjes munt.

Het leukste blijf toch om zo’n cakerol open te snijden. Die romige vulling en dat verse fruit, dat wil je natuurlijk gewoon zien. En proeven!

Wat denk jij van deze cakerol? En ga jij nog iets leuks doen met Pasen?


Dit vind je denk ik ook leuk:

2 Comments

  • Reply
    Audrey
    27 maart 2021 at 19:23

    Oeee, hij is mooi gelukt! En ik ben toevallig dol op ananas en mango (maar zeker dat laatste zal je niet verbazen, haha)

  • Reply
    Truusje
    28 maart 2021 at 09:07

    Nee, dat verbaast me zeker niet, haha.

  • Laat een berichtje achter