Koken

Kaneelkoekjes in nieuwe trommel


Onlangs was ik met mijn zusje op pad om gordijnen voor haar nieuwe huis uit te kiezen. Zodoende belandde ik bij de Leen Bakker en de Kwantum. Ik had zelf niets nodig, maar zoals dat zo vaak gaat zie je dan natuurlijk toch weer wat. Bij de Kwantum kwam ik hele mooie retro koektrommels tegen. En geloof het of niet, ik had nog geen koektrommel! De trommels zijn er in vier kleuren. Eigenlijk vond ik ze alle vier mooi, maar ik heb uiteindelijk gekozen voor een taupekleurige. Mocht je ook één van deze gave koektrommels willen hebben dan heb ik goed nieuws; ze zijn nog te koop en kosten maar €6,50. Je kunt ze ook online bestellen.

koektrommels-iiEen mooie nieuwe koektrommel is leuk, maar het wordt nog leuker als hij gevuld is met versgebakken koekjes. Daar ben ik vandaag mee aan de slag gegaan. Het leek me leuk om koekjes te bakken met een soort marble effect, oftewel een overloop van twee kleuren. Ik maakte daarvoor twee deegjes. Eentje met witte basterdsuiker en eentje met donkere basterdsuiker. Verder voegde ik kaneel toe. Nu moet ik wel zeggen dat het marble-effect wat subtieler heeft uitgepakt dan ik in mijn hoofd had, maar lekker zijn ze sowieso. Hierbij het recept.deegballen

Ingrediënten:

300 gram bloem
200 gram boter
50 gram witte basterdsuiker
75 gram donkere basterdsuiker
2 eidooiers
een snufje zout
1 flinke theelepel kaneel
ingredienten

Wat moet je doen:

  1. Verdeel de bloem over twee kommen, dus 150 gram bloem per kom.
  2. Snijd de koude boter in kleine blokjes. Voeg aan elke kom 100 gram boter toe.
  3. Voeg aan elke kom een eidooier toe en een snufje zout. Verdeel ook de theelepel kaneel over beide kommen.
  4. Voeg tenslotte aan de ene kom de witte basterd suiker toe en aan de andere de donkere.
  5. Kneed tot twee deegballen.
  6. Wikkel de deegballen in folie en laat ze even rusten in de koelkast.
  7. Bestuif je werkblad met bloem. Pak van elke bal een klein beetje deeg en kneed dit lichtjes door elkaar. Rol het uit en steek er koekjes uit. Herhaal dit tot al het deeg op is. Van alle restjes deeg heb ik kleine bloemetjes uitgestoken.
  8. Verwarm ondertussen de oven voor op 175 graden. Leg een vel bakpapier op een bakplaat en plaats de koekjes daarop.koekjes-voor-het-bakken
  9. Bak de koekjes in tien minuutjes goudbruin en gaar. Laat ze even afkoelen op een bord.

kaneelkoekjes-5koekjes-3kaneelkoekjes-4

 

 

 

 

 


Dit vind je denk ik ook leuk:

No Comments

Laat een berichtje achter