Vandaag alweer een receptje met mango! Ze waren vorige week in de bonus bij de Ap en toen heb ik vrij royaal ingeslagen. Helemaal niet erg, want mango vind ik zo’n heerlijke vrucht! Misschien wel het lekkerste fruit van alle fruitsoorten. En zo veelzijdig ook. Heerlijk om gewoon los te eten, maar ook super lekker door een salade, een toetje of een taart. Over dat laatste wil ik het in deze blogpost hebben. Taart met mango, om precies te zijn een mango kwarktaart. Onwijs zomers, niet moeilijk om te maken en erg mooi om te zien. Terwijl het ondertussen hartstikke simpel is om te maken. Van dat soort recepten houd ik!
Zelf mango kwarktaart maken
Het recept kwam ik tegen bij foodblogger Eef kookt zo en had ik al een hele tijd geleden opgeslagen op Pinterest. Met al die mango’s in huis vond ik het de hoogste tijd om dit recept eens te proberen ik moet zeggen: het is echt een aanrader!
Wil jij deze prachtige én lekkere mango kwarktaart ook maken? Hierbij het recept.
Ingrediënten
100 gram Bastogne koeken
40 gram ongezouten roomboter
7 blaadjes gelatine
400 gram mango (vers en in blokjes)
100 gram suiker
2 eetlepels citroensap
1 theelepel vanille-extract
300 gram halfvolle kwark
175 ml slagroom
1 zakje vanillesuiker
Wat moet je doen:
- Laat de blaadjes gelatine weken in koud water.
- Pak er een springvorm bij met een diameter van 16 of 18 cm. Bekleed de bodem met bakpapier.
- Gooi de bastognekoekjes in het hakmolentje van de staafmixer en maal ze fijn. Je kunt het eventueel ook met de hand doen. Doe de koekjes dan in een plastic zak en sla ze voorzichtig plat met een deegroller.
- Smelt de roomboter in een pannetje en roer dit door de koekkruimels. Schep de koekkruimels in de springvorm en druk aan met de bolle kant van een lepel. Zet de vorm even weg in de koelkast.
- Snijd de mango in blokjes. Doe de blokjes in een pannetje samen met het citroensap, 100 gram suiker en het vanille-extract.
- Verwarm dit al roerend tot de suiker is opgelost. Haal van het vuur en pureer vervolgens glad met de staafmixer.
- Knijp de blaadjes gelatine uit en roer ze één voor één door de warme mangopuree. Laat daarna een beetje afkoelen.
- Klop ondertussen de slagroom stijf met de vanillesuiker.
- Houd ongeveer 75 gram mangopuree apart voor de decoratie. Doe de rest van de mangopuree in een grote kom. Voeg de kwark toe en roer door elkaar. Spatel vervolgens ook de slagroom er goed doorheen.
- Pak de springvorm er weer bij en giet de romige vulling op de bodem van Bastogne.
- Verdeel de overgebleven mangopuree met een klein lepeltje over de bovenkant en roer er met een satéprikker door zodat je een mooi patroon krijgt.
- Laat de taart vervolgens minstens 4 uur opstijven in de koelkast. Snijd vlak voor het serveren met een scherp mesje strak langs de rand van de springvorm en verwijder de vorm daarna.
Het leuke aan deze mango kwarktaart vind ik dat hij niet zo heel groot is. Echt een schattig formaatje. Je kunt er acht puntjes uit halen en dan is hij op.
En lekker dat hij is! Heerlijk zacht, romig en fruitig natuurlijk. Zelfs Jelm vond hem heerlijk en die beweerde vroeger altijd niet van kwarktaarten te houden.
Wat denk jij van deze mango kwarktaart? Ga je ‘m eens proberen?
6 Comments
Audrey
3 juni 2021 at 19:33Oeeee, dit ziet er weer fantastisch uit! Ik ga ‘m onthouden.
Truusje
5 juni 2021 at 10:25Zeker doen, het is echt een aanrader!
Mar
8 april 2022 at 22:26Wat een mooie site heb je! Complimenten!
Even een vraagje: zou het ook met mangoblokjes uit de vriezer kunnen?
Truusje
9 april 2022 at 10:40Thanks voor het compliment! Ik ben bezig om de site te vernieuwen, dus als het goed is wordt het straks nog mooier. 🙂 Ja, je kunt zeker ook blokjes mango uit de vriezer gebruiken. Wel even laten ontdooien voor gebruik, anders krijg je een soort ijs als je het gaat pureren.
Mar
9 april 2022 at 12:51Dank je wel, dan ga ik hem binnenkort eens uitproberen!
Cecilia
14 juli 2023 at 08:56Welke maat springvorm gebruik je?