Koken

Pastaschotel met groente, gehaktballetjes en kaas


Mijn vriend en ik zijn echte aardappeleters en eten ze heel vaak. Maar élke dag piepers op m’n bord wordt me toch wat te gortig, dus eten we ook regelmatig burrito’s, bonen, rijst en pasta. Vooral dat laatste is bij mij favoriet. Meestal maak ik een grote pan met spaghetti of macaroni, maar de laatste tijd maak ik ook weleens een pastaschotel. Lekker veel groente, gehaktballetjes én kaas. Helemaal goed wat mij betreft. Je kunt hier makkelijk met vier personen van eten. Vandaag deel ik mijn recept.

Ingrediënten:

300 gram volkoren penne
1 broccoli (ongeveer 400 gram)
250 gram cherrytomaatjes
2 uien
2 tenen knoflook
300 gram rundergehakt
500 gram passata pomodori
Italiaanse kruiden (één eetlepel + één theelepel)
4 zongedroogde tomaatjes
3 eetlepels paneermeel
peper en zout
olijfolie
ongeveer 75  gram geraspte kaas
1 bol mozzarella
Pastaschotel 1

Zo maak je het:

1. Snijd de broccoli in roosjes en was de groente in een vergiet. Breng ondertussen een flinke pan met water aan de kook. Kook de pasta in acht minuten beetgaar. Voeg de laatste vier minuten de broccoli toe. Giet daarna de pan leeg in het vergiet en laat de broccoli en de pasta even rusten en ga verder met de gehaktballetjes. Voeg eventueel een scheutje olijfolie toe aan de pasta, om plakken te voorkomen.

Pastaschotel 5

2. Leg het gehakt in een kom en pers er één teentje knoflook boven uit. Voeg één theelepel Italiaanse kruiden toe en peper en zout naar smaak. Snijd vier zongedroogde tomaatjes in kleine stukjes en voeg toe aan het gehakt. Voeg ook het paneermeel toe en kneed het gehakt goed door elkaar. Draai er ongeveer 20 balletjes van.

Pastaschotel 6

3. Snijd de ui in kleine stukjes. Verhit wat olijfolie in een hapjespan en voeg de ui toe. Bak even kort aan. Voeg daarna ook de gehaktballetjes toe en bak een paar minuutjes mee tot ze rondom bruin kleuren. Pers een teentje knoflook uit boven de pan en bak die ook nog een minuutje mee. De gehaktballetjes hoeven nog niet gaar te zijn, want dat komt later wel goed in de oven.

Pastaschotel 74. Giet de tomaten passata in de pan en roer door de gehaktballetjes. Voeg één eetlepel Italiaanse kruiden toe aan de saus. Breng op smaak met wat peper en zout

5. Schep de pasta en de broccoli door de saus met de gehaktballetjes. Zet het vuur uit.Pastaschotel 8

6. Verwarm de oven voor op 180 graden.

7. Was de cherrytomaatjes en snijd ze door de helft. Snijd de mozzarella in plakjes.

8. Vet een ovenschaal in met wat olijfolie. Schep de tomatensaus met de gehaktballetjes, de pasta en de broccoli in de ovenschaal. Verdeel de halve tomaatjes en de mozzarella erover.Pastaschotel 2

9. Plaats de schaal in de oven voor twintig minuutjes. Als je houdt van een knapperig korstje, voeg dan de geraspte kaas direct toe. Ikzelf vind het lekkerder om de kaas alleen te laten smelten, zonder dat er sprake is van een hard korstje. Ik strooi daarom halverwege de geraspte kaas over het gerecht en laat dit slechts de laatste tien minuutjes mee smelten. En klaar is je pastaschotel. Smakelijk eten!

Pastaschotel 11Pastaschotel 9Pastaschotel 10

 

 


Dit vind je denk ik ook leuk:

No Comments

Laat een berichtje achter