Ik had nog wat tomaatjes over en in de koelkast lagen nog een paprika, een paar takjes tijm en een restje geraspte kaas. Zonde om weg te gooien natuurlijk, dus ik ging eens even denken wat ik ermee kon doen. Ik besloot een quiche te bakken. Ik ging voor lekker makkelijk en gebruikte kant-en-klaar bladerdeeg uit de diepvries voor hartige taart. Om de quiche extra lekker te maken kocht ik een salamiworst. Lees verder voor het recept.
Ingrediënten
6 plakjes bladerdeeg voor hartige taart
175 gram kleine tomaatjes
125 gram salami
1 paprika
4 eieren
200 gram crème fraîche
50 gram geraspte kaas
wat takjes verse tijm
peper en zout
een handje paneermeel
een klontje boter voor het invetten
Wat moet je doen:
- Leg de plakjes bladerdeeg op het aanrecht en laat ze ontdooien. Verwarm de oven voor op 175 graden.
- Vet een ronde vorm in met een beetje boter.
- Bekleed de vorm met de plakjes bladerdeeg. Prik vervolgens gaatjes in de bodem. Strooi daarna een handje paneermeel op de deegbodem.
- Was de paprika en snijd ‘m in stukjes. Was ook de tomaatjes. Dep alles goed droog met een stukje keukenpapier. Snijd de salmi in partjes.
- Klop de eitjes los met de crème fraîche. Voeg ook wat peper en zout toe. Ikzelf gebruikte maar een heel klein beetje zout, omdat de kaas en de salami ook al zout zijn. Rits wat tijm van de takjes en roer dit er ook doorheen.
- Verdeel de tomaatjes, de paprika en de salamipartjes over de bodem.
- Giet daarna het mengsel van ei en crème fraîche in de vorm.
- Schuif de quiche de oven in en bak ‘m gedurende 35 à 40 minuten gaar. Strooi tien minuten voor het einde de geraspte kaas over de quiche. Houd je juist van een knapperig kaaskorstje? Strooi dan de kaas meteen al over de quiche voor hij de oven in gaat.
Ik wilde Jelm graag een stukje aansmeren, maar hij zag de bui al hangen; crème fraîche. Dat lust ‘ie op zijn manier niet. Dus hij vroeg al argwanend wat er allemaal in zat. Ik vertelde opgewekt dat ik de crème fraîche dit keer vervangen had door slagroom en drukte hem daarna een stuk quiche in zijn handen. Lekker, was zijn conclusie. ,,Vind je het beter zo, met de slagroom?”, vroeg ik nog poeslief. Echt, op zo’n moment heb ik altijd houden en keren om niet in lachen uit te barsten. Nadat hij het laatste stukje had doorgeslikt viste ik de verpakking van de crème fraîche uit de prullenbak. Haha, afschuwelijke vriendin ben ik hè? Niet te vertrouwen!
Hoe dan ook, crème fraîche of niet, deze quiche is zeker goed gelukt. 🙂 Ben ik best wel een beetje trots op, want ik heb in mijn leven meer vieze quiches gemaakt dan lekkere. Ik kocht voorheen altijd de goedkoopste cherrytomaatjes, maar ik heb ontdekt dat de wat duurdere tomaatjes echt lekkerder zijn. Laatst had ik de Excellent cherrytomaatjes van de Albert Heijn en dit keer kocht ik Rivolo cherrytomaatjes. Zoveel zoeter en smaakvoller dan die 1-euro-tomaatjes. Aanrader!
Vind je dit een leuk recept? Deel ‘m gerust op social media. 🙂
6 Comments
Hedy
18 augustus 2017 at 23:09Deze hebben we afgelopen week uitgeprobeerd. Heel erg lekker!!!
Truusje
18 augustus 2017 at 23:33Wat leuk zeg! Fijn dat jullie het ook lekker vonden.
Ien
31 december 2019 at 18:13Heb deze zonder kaas gemaakt ivm 2 pers. uit mijn gezin en met plakjes rundersalami Complimenten bleven niet uit. Was dus heerlijk. Dank je wel.
Truusje
31 december 2019 at 18:31Wat leuk om te horen!
Mathilde
17 augustus 2020 at 21:29In de moestuin was er een overschot aan kleine tomaatjes en paprika dus zo kwam ik op dit recept. Ik deed er ook nog wat gele courgette door en chorizoworst ipv salami omdat ik dat nog in huis had. Het was heerlijk!
Truusje
18 augustus 2020 at 08:58Ah, zo leuk, een moestuin! Fijn dat het lekker was!