Koken

Frambozen panna cotta met kokos


Uit eten gaan lukt nu even niet, maar gelukkig kun je ook thuis allerlei lekkere dingen in elkaar flansen. Neem de tijd om te koken, probeer eens nieuwe recepten uit, zoek inspiratie op Pinterest en blogs én sluit je dinertje af met een lekker toetje. Vooral dat laatste is mij wel toevertrouwd.

Ik heb namelijk alweer een fijn toetjesrecept voor je: frambozen panna cotta met kokos. Vind je kokos niet lekker? Vervang de kokosmelk dan door gewone melk en sla de garnering met geraspte kokos over. Zo simpel kan het zijn. Ikzelf ben wel gek op kokos, vooral toen ik de versgebakken kokosmakronen van de bakker bij mij om de hoek proefde. Was bijna vergeten hoe lekker kokos kan zijn. ♥

Maar genoeg over mijn opnieuw aangewakkerde liefde voor kokos, op naar het recept. 🙂

Ingrediënten

voor zes kleine toetjes of vier iets grotere

125 gram verse frambozen + plus een paar extra voor de garnering
250 ml slagroom
200 ml kokosmelk
70 gram suiker
4 blaadjes gelatine
een paar blaadjes verse munt
1 à 2 eetlepel geraspte kokos

Wat moet je doen:

  1. Laat de blaadjes gelatine weken in koud water.
  2. Was de frambozen onder de kraan en dep ze voorzichtig droog met keukenpapier.
  3. Pureer de vruchtjes en druk door een bolzeef zodat de pitjes achterblijven.
  4. Doe het frambozensap in een steelpan samen met de slagroom, de kokosmelk en de suiker.
  5. Roer goed door en breng tot net tegen de kook aan.
  6. Zet het vuur daarna uit en roer één voor één de blaadjes gelatine erdoor.
  7. Spoel de puddingvormpjes om met koud water. Verdeel het mengsel over de vormpjes.
  8. Dek af met vershoudfolie en laat de toetjes minstens vier uur opstijven in de koelkast.
  9. Stort de panna cotta’s daarna op een bordje. Lukt het niet meteen om ze uit de vormpjes te krijgen? Dip de vormpjes dan even kort in heet water en probeer het opnieuw.
  10. Garneer de toetjes met geraspte kokos, een blaadje munt en verse frambozen.


Ik heb voor dit recept mijn puddingvormpjes van 100 ml per stuk gebruikt. Vrij kleine dingetjes, dus ik kon ook nog twee andere puddingvormpjes vullen en kwam uiteindelijk op zes toetjes uit. Geen straf! Ziet er altijd meteen zo leuk uit hè, van die puddinkjes. Vormpjes kosten ook niet veel, dus wat mij betreft zeker een aanrader om in huis te hebben.

Wat denk jij van deze frambozen panna cotta?

 


Dit vind je denk ik ook leuk:

1 Comment

  • Reply
    Suzanne
    6 april 2020 at 12:49

    Ziet er echt super smaakvol uit!

  • Laat een berichtje achter