Koken

Rodekoolsalade met appel en geitenkaas

Rodekoolsalade met appel en geitenkaas

Als ik een salade maak, maak ik vrijwel altijd een koude salade. Maar een warme salade, dat kan natuurlijk ook. Vooral kool leent zich daar heel goed voor. Kool is aan de harde kant en wordt door een beetje warmte wat zachter. Vandaag deel ik een recept voor zo’n warme, winterse salade: rodekoolsalade met appel en geitenkaas. Een handje rozijntjes erbij, scheutje balsamicoazijn, wat kaneel, een uitje en tot slot walnootjes: samen een super smaakvolle en erg lekkere combinatie. En perfect om op tafel te zetten tijdens de feestdagen.

Rodekoolsalade met appel en geitenkaas

Je kunt deze salade goed voorbereiden. Je kunt alle ingrediƫnten van tevoren snijden en vlak voor het serveren aan de bereiding beginnen. Want die bereiding duurt niet lang en is zo gepiept. Wat je ook kunt doen is de hele salade van tevoren maken en vlak voor het serveren nog eventjes opwarmen in een grote pan. De garnering met de geitenkaas en de walnoten moet je natuurlijk wel vlak voor het serveren doen, maar ook dat is zo gedaan. Hoe je het ook gaat doen, lekker wordt het sowieso.

Benieuwd hoe je deze winterse rodekoolsalade met appel en geitenkaas kunt maken? Hierbij het recept.
Rodekoolsalade met appel en geitenkaas

Ingrediƫnten

voor vier personen

een halve rode kool (ongeveer 500 gram)
een scheutje olijfolie
1 theelepel kaneel
1 eetlepel balsamicoazijn
1 appel
75 gram rozijnen
1 rode ui
een handje walnoten
100 gram geitenkaas

Wat moet je doen:

  1. Verwijder de buitenste bladeren van de rodekool en snijd de kool vervolgens in hele dunne reepjes. Je kunt hiervoor ook een mandoline gebruiken als je die in huis hebt.
  2. Snipper de rode ui heel fijn en snijd de appel in blokjes. Hak of breek de walnoten grof. Brokkel de geitenkaas in stukjes.
  3. Verhit een scheutje olijfolie in een grote hapjespan of wok. Doe de rode kool in de pan met de kaneel en bak een minuutje of drie aan op middelhoog vuur zodat de kool wat zachter wordt. Schep goed om.
  4. Blus af met de balsamicoazijn. Voeg de rozijnen, appel en rode ui toe en schep goed om. Verwarm nog een minuut op middelhoog vuur.
  5. Schep de rode kool op een grote schaal. Verdeel de walnoten en geitenkaas over de salade. Serveer direct.

Rodekoolsalade met appel en geitenkaas
Deze rodekoolsalade met appel en geitenkaas is niet alleen warm qua temperatuur, maar heeft ook een warme, kruidige smaak door de kaneel. Heel erg lekker! Eet je toch liever een helemaal koude rodekoolsalade? Check dan dit recept eens: rode koolsalade met sinaasappel en feta. Is eveneens een aanrader om te maken.

Wat denk jij van dit recept?

Ps. Fan van deze salade? Pin ‘m gerust op Pinterest.


Dit vind je denk ik ook leuk:

No Comments

Laat een berichtje achter