Koken

Romige hangop met kiwi en koekjes


Laat zien hoe jij de SunGold kiwi eet als tussendoortje. Dat is de laatste opdracht van de Kiwi Ontbijt Challenge waar ik als Bloginsider aan meedoe. Ik eet kiwi’s het allerliefste door de Griekse yoghurt. Lekker als tussendoortje, of juist als ontbijt of toetje. Maar omdat ik het een beetje saai vond om een foto van een bakje yoghurt met wat kiwi in te zenden besloot ik er wat meer van te maken. Ik ben namelijk dol op de romige hangop die ik vaak bij La Place at. Hangop is natuurlijk gemaakt van yoghurt, maar het is wel net even wat specialer. Vooral als je er ook slagroom aan toevoegt.  Extra lekker met wat knapperige stukjes koek én een topping van kiwi. 🙂 Wil jij dit ook weleens proeven? Lees dan verder voor mijn receptje.
Ingredienten 3

Ingrediënten:

voor 4 stuks

1 liter volle yoghurt
250 ml slagroom
50 gram suiker
3 à 4 gele kiwi’s
een paar knapperige havermoutkoekjes
eventueel een paar blaadjes munt voor de garnering
Hangop met kiwi gold 2

Wat moet je doen:

  1. Pak een ruime kom en hang er een zeef boven. Spoel een schone theedoek even om onder de koude kraan en knijp hem goed uit. Leg hem in de zeef. Zorg ervoor dat de zeef de bodem van de kom niet raakt.
  2. Giet de yoghurt op de theedoek in de zeef. Dek de bovenkant van de kom af met wat plastic folie. Zet de kom vervolgens een nachtje weg in de koelkast. Het water uit de yoghurt zal in de kom belanden en in de theedoek houd je dikke hangop over.
  3. Klop de slagroom lobbig met de suiker.
  4. Schep daarna de hangop erbij en klop dit nog even door met de mixer tot een romig geheel.
  5. Pak er vier glaasjes bij. Verkruimel de koekjes en maak hier een laagje van in de glaasjes. Ik vind havermoutkoekjes hier heel lekker bij, maar je kunt natuurlijk ook voor een andere koeksoort gaan.
  6. Schep daarna een flinke laag van de romige hangop in de glaasjes.
  7. Snijd wat kiwi’s in partjes. Schep de stukjes kiwi bovenop de hangop. Garneer de glaasjes eventueel met een blaadje munt en een plakje kiwi.

Hangop met kiwi gold 4
Hangop met kiwi gold 5
Hangop met kiwi gold 6
Hangop met kiwi gold 17
Hangop met kiwi gold 7
Hangop met kiwi gold 8
Hangop met kiwi gold 12 
Hangop met kiwi gold 9
Lekker als tussendoortje, maar vooral ook als toetje. En bovendien dus erg eenvoudig om te maken. Ik zou zeggen, probeer het ook eens!

 

 


Dit vind je denk ik ook leuk:

No Comments

Laat een berichtje achter