Koken

Salade met brie en druiven en mosterd-dille-dressing


Ik weet niet wat het is, maar mijn zoete recepten komen de laatste weken niet zo lekker uit de verf. Er is zelfs een kwarktaart mislukt, hoe is het mogelijk. Ik heb al weet ik hoeveel kwarktaarten gemaakt in mijn leven, maar mijn plan om een kwarktaart met een swirl van stoofpeer te maken mislukte faliekant. Tot twee keer toe notabene. Ik ben dus maar even overgeschakeld op iets anders. Gelukkig heb ik altijd een lange lijst met recepten die ik nog wil delen op de blog, dus keuze genoeg. En zo kwam het dat ik aan de slag ging met een makkelijk maar heerlijk saladerecept. Een salade met brie en druiven om precies te zijn. Uiteraard met een lekkere home-made dressing erbij met mosterd en dille. Echt een ontzettend lekkere salade, al zeg ik het zelf. Heb ‘m al twee keer gemaakt en weet zeker dat ik deze salade nog veel vaker ga maken.

Wil jij het ook eens proberen? Scroll dan even naar onderen voor het recept.

Ingrediënten

voor 2 à 3 personen 

100 gram slamelange
200 gram pitloze witte druiven
200 gram roombrie
2 handjes walnoten

voor de dressing:

1 theelepel grove mosterd
1 eetlepel witte wijnazijn
3 eetlepels olijfolie
zout en peper
1 eetlepel fijngehakte dille

Wat moet je doen:

  1. Was de druiven onder de kraan en halveer ze. Hak de walnoten grof. Snijd de brie in blokjes.
  2. Klop voor de dressing de mosterd met de witte wijnazijn door elkaar. Roer beetje bij beetje de olijfolie erdoorheen. Breng op smaak met peper en zout. Roer tot slot de fijngehakte dille erdoor.
  3. Doe de salade in een grote kom. Voeg de dressing toe en hussel goed door.
  4. Gooi de druiven, de walnoten en de brieblokjes erbij. Schep voorzichtig om.



Met het maken van deze salade ben je amper vijf minuten bezig, maar het resultaat mag er zeker zijn. De romige brie, de zoete druiven en de knapperige walnoten; echt heel lekker bij elkaar. Ik eet zulke salades heel graag tussen de middag.

Ik gebruikte voor deze salade een slamelange bestaande uit eikenbladsla, rucola, babyspinazie en bull’s blood. Gewoon bij de Albert Heijn gekocht. Maar je kunt natuurlijk elke slasoort gebruiken die je lekker vindt. Van bull’s blood had ik nog nooit gehoord overigens, maar dat zijn de paarsige blaadjes. Weer wat geleerd.

Wat denk jij van deze salade met brie en druiven? Ga je ‘m eens proberen?

Ps. Vind je dit een leuk recept? Geef ‘m dan vooral een plekje op Pinterest.


Dit vind je denk ik ook leuk:

2 Comments

  • Reply
    Audrey
    29 januari 2021 at 09:14

    Wat jammer dat het nog niet gelukt is met die kwarktaart! Hij klinkt wel heel goed. Dit recept trouwens ook 🙂

  • Reply
    Truusje
    29 januari 2021 at 09:43

    Ja, jammer hè. Maar ik geef niet op. Ga het komende week opnieuw proberen. In het kader van driemaal is scheepsrecht. 🙂

  • Laat een berichtje achter