Koken

Smeuïge bananencake van Mona


Vandaag had ik zin om weer even iets te bakken met banaan. Een tijdje geleden bakte ik al deze bananencake, nu had ik zin in een iets zachtere variant. Na even surfen op het web stuitte ik op een recept van Mona. Een cake met banaan, pure chocolade én kwark. Ik ben dol op baksels met zuivel, dus ik wist direct dat ik dit recept wilde proberen. Een tijdje geleden testte ik ook al een recept van een groot food-merk. Toen maakte ik de Bastognetaart van Lu, dit keer ging ik dus aan de slag met Mona. Het recept voor deze cake vind je online, maar ook op de emmertjes bananenkwark van Mona ontdekte ik in de supermarkt. Misschien heb je ‘t weleens zien staan. Benieuwd of deze cake wat is? Lees dan verder!
Ingredienten

Ingrediënten

350 gram Mona halfvolle bananenkwark
300 gram bloem
1 flinke eetlepel bakpoeder
2 eieren
2 rijpe bananen
1 zakje vanillesuiker
150 gram lichtbruine basterdsuiker
25 gram roomboter, gesmolten
100 gram pure chocolade, gehakt
Bananencake van Mona 9

Wat moet je doen:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Althans, dat staat in het recept van Mona, maar ik ken mijn oven goed genoeg om te weten dat dat niet goed gaat aflopen. Mijn oven is nogal fel en als ik cakes bak op 200 graden dan verbrandt de bovenkant steevast en blijft de binnenkant ongaar. Pas de temperatuur dus altijd een beetje aan aan je eigen oven. Ikzelf stelde mijn oven in op 175 graden. 🙂
  2. Mix de eieren samen met de gesmolten boter luchtig.
  3. Prak de bananen met een vork en roer de bananenpuree daarna door het boter-ei-mengsel.
  4. Spatel daarna de bananenkwark door het mengsel.
  5. Voeg de bloem, de basterdsuiker, de vanillesuiker, het bakpoeder en de chocolade stukjes toe aan een tweede kom. Meng alle droge ingrediënten goed door elkaar.
  6. Mix daarna deze droge ingrediënten door de natte ingrediënten tot het een egaal beslag is geworden.
  7. Vet een cakevorm in met wat boter of bakspray en bekleed de vorm met bakpapier. Schep het beslag in de vorm en schuif de cake in de oven.
  8. Volgens Mona is de cake op 200 graden binnen zo’n veertig minuten gaar, maar zoals ik eerder al zei koos ik er liever voor om mijn oventemperatuur wat lager in te stellen en de cake iets geleidelijker te laten garen. Mijn cake heeft zo’n vijftig minuten in de oven gebivakkeerd. Check altijd even met een satéprikker of je cake inderdaad gaar is. 😉

Bananencake van Mona 5Bananencake van Mona 1
Mona belooft een smeuïge cake en dat klopt inderdaad. De cake is lekker zacht en romig door de bananenkwark. Ik houd ervan! De cake smaakt uiteraard naar banaan, maar niet overheersend. Ik vind het een leuk recept! Mona tipt dat je ook wat gehakte walnoten aan het beslag kunt toevoegen, mocht je dat lekker vinden. Probeer jij weleens een recept uit dat je op verpakkingen aantreft?


Dit vind je denk ik ook leuk:

No Comments

Laat een berichtje achter