In mijn vorige blogpost deelde ik het recept voor schattige mini-tosti’s van stokbrood, in deze blogpost ga ik voor gewone tosti’s. Althans, wat betreft formaat. De vulling is een ander verhaal. Ik ging niet voor een simpel plakje kaas en wat ham, maar voor tonijnsalade en kaas. Een tosti tuna melt dus. 🙂 Om de salade lekker fris te houden voegde ik er augurk en appel aan toe.
Ook dit recept is er weer eentje uit de serie voor de Heinz Favourite Foodie campagne. Je kunt op me stemmen via Instagram. Ga even naar @Heinz_nl en typ @desandwichformule in de comments. Zou ik heel leuk vinden!
Maar genoeg over het stemmen, het recept is natuurlijk het meest interessant. Hier komt ‘ie. 🙂
Ik word gesponsord door Heinz
Ingrediënten
voor twee tosti’s
100 gram uitgelekte tonijn uit een blikje
½ appel
½ rode ui
2 eetlepels blokjes augurk
1 eetlepel mayonaise
een kneepje ketchup
peper en zout
2 plakken (jonge) kaas
4 boterhammen
Wat moet je doen:
- Begin met het maken van de tonijnsalade. Schil de halve appel en snijd ‘m in fijne blokjes. Snipper de halve rode ui.
- Doe de uitgelekte tonijn in een kom. Voeg de appel, de ui en de blokjes augurk toe. Schep de mayonaise erbij. Voeg ook een kneepje ketchup toe.
- Meng alles goed door elkaar. Breng op smaak met peper en zout.
- Smeer op twee boterhammen een royale laag van de tonijnsalade. Leg er een plak kaas op en plaats er dan nog een boterham bovenop.
- Rooster de tosti’s een minuutje of vijf in een tosti- of grillapparaat. Je kunt de tosti’s ook voorzichtig knapperig bakken in een koekenpan of een grillpan. Als je tosti mooie goudbruine grillstrepen heeft is ‘ie klaar.
- Snijd de tosti’s schuin doormidden en serveer ze met een beetje extra ketchup.
Met de hitte van de afgelopen tijd moet ik zeggen dat ik iets minder zin had in warme tosti’s… Maar gelukkig schijnt het morgen weer ietsje af te koelen. Ik kijk ernaar uit. 🙂 Jij dan?
En wat denk jij van deze tosti tuna melt?
No Comments