Koken

Mini tosti’s van stokbrood met geitenkaas, tijm en honing


Ik wilde nooit een tosti-ijzer of een grillapparaat hebben. Want waar laat je zo’n ding? Maar een tijdje geleden had ik het dan toch in mijn hoofd gehaald. Ik wilde ook een grillapparaat. En dus fietste ik naar de Blokker en even later stond er een zwart gevaarte op mijn aanrecht. Het antwoord op de vraag; waar laat je zo’n ding? heb ik nog niet gevonden. Maar verder moet ik zeggen dat het toch wel leuk is om er eentje te hebben.

Ik maakte eerst een paar gewone tosti’s, maar al gauw popten er meer ideetjes op in mijn hoofd. Zoals deze schattige mini tosti’s, gemaakt van stokbrood. Lekker als borrelhapje of om te serveren als extraatje bij een maaltijdsalade. Bij een soepje zouden ze het ook goed doen. Het zijn eigenlijk een soort crostini’s, maar dan met een dakje erop. Ik hou het maar bij mini tosti’s.

Ik belegde ze met geitenkaas, tijm, honing en een beetje versgemalen zwarte peper. Maar je kunt er natuurlijk van alles op doen, het is maar net wat je lekker vindt. Hierbij mijn receptje. 🙂

Ingrediënten

voor ongeveer 8 stuks

een half stokbrood
100 gram verse geitenkaas
wat takjes tijm
honing
peper

Wat moet je doen:

  1. Verwarm je tosti- of grillapparaat voor.
  2. Snijd het stokbrood in dunne plakjes.
  3. Verkruimel de geitenkaas en verdeel dit over 8 à 9 plakjes stokbrood.
  4. Haal wat tijm van de takjes en verdeel dit over de geitenkaas.
  5. Strooi er wat peper over en tot slot een kneepje honing naar smaak.
  6. Plaats op elke belegd stokbroodje een ander stokbroodje.
  7. Leg ze een minuut of vijf in het tosti- of grillapparaat. Zodra de broodjes knapperig zijn en mooie grillstrepen hebben is het goed.


Ze zijn heerlijk knapperig en met de combinatie geitenkaas, tijm en honing kun je gewoon niet de mist in gaan. Ik vind het wel wat hebben, zo’n mini tosti. 🙂

Wat denk jij ervan? Ga je ze maken dit weekend? Laat het me dan even weten, dat vind ik leuk. 🙂


Dit vind je denk ik ook leuk:

No Comments

Laat een berichtje achter