Koken

Chocoladecake met Nutella en frambozen voor Valentijn


Het duurt niet zo heel lang meer, of het is Valentijnsdag. Ik doe lang niet elk jaar iets speciaals op de dag van de liefde, maar ik vind het wel een mooie gelegenheid om weer eventjes iets te bakken. Ik ging aan de slag met een chocoladecake met een hartje erin. Want ja, als je voor truttig gaat, dan moet je het ook goed doen vind ik. 😉 Ik smeerde een dikke laag Nutella bovenop de cake en topte hem af met verse frambozen. Ik smeet er wat hartvormige confetti bij (nooit geweten dat ‘t bestond, maar ik kwam het tegen bij Xenos) en klaar was mijn zoete Valentijnscake. Wil je deze cake ook bakken voor je geliefde, of gewoon lekker voor jezelf? Lees dan zeker even verder, want ik vertel je hieronder hoe je dat kunt doen.
Ingredienten

Ingrediënten:

150 gram pure chocolade
200 gram zelfrijzend bakmeel
200 gram donkere basterdsuiker
200 gram roomboter (op kamertemperatuur)
4 eieren
1 theelepel vanille-essence
een snufje zout
1 hele basic cake uit de supermarkt
een flinke lik Nutella
ongeveer 100 gram frambozen
Valentijnscake 2

Wat moet je doen:

  1. Verwarm de oven voor op 160 graden. Vet een cakevorm in en bekleed ‘m met bakpapier.
  2. Smelt de pure chocolade au bain-marie.
  3. Mix de boter, de suiker, het zout en het vanille-essence goed door elkaar.
  4. Mix één voor één de eieren erdoor. Voeg pas een nieuw ei toe als de vorige is opgenomen.
  5. Zeef het zelfrijzend bakmeel en spatel het door het beslag.
  6. Voeg ook de gesmolten chocolade toe en spatel dit door het beslag.
  7. Snijd de cake in plakjes. Steek er hartjes uit met een hartvormige steker.
  8. Schep de helft van het chocoladebeslag in de cakevorm. Plaats de stukjes hartvormige cake in een lange rij op het beslag. Schep de rest van het beslag eroverheen een strijk voorzichtig glad met een spatel.
    Collage
  9. Bak de cake in 50 à 60 minuten gaar in de oven. Check met een satéprikker of de cake gaar is.
  10. Laat de cake goed afkoelen en besmeer hem daarna met een dikke laag Nutella en garneer hem met de verse frambozen.

Valentijnscake 5 2Valentijnscake 9
Valentijnscake 13 2
Valentijnscake 16
Valentijnscake 17
Leuk hè, met die hartjes erin? Ze noemen dat geloof ik een kiekeboe-cake. Geleerd van Heel Holland Bakt. Vind het wel een vreselijk suffe term trouwens, kiekeboe-cake. Maar afijn, de smaak is er niet minder om. Ik vind vooral de combinatie van Nutella met frambozen erg fijn. Ik krijg mijn eigen Valentijn nog niet zo heel enthousiast voor deze cake, want meneer houdt niet zo van chocoladecake. Wordt ‘ie raar van zegt ie. Hij vond het witte hartje wel heel erg lekker (gemaakt van de allergoedkoopste cake uit de Albert Heijn die ik kon vinden, zucht). Het is ook altijd wat hier. 😉 Hoe dan ook, ga jij deze Valentijnscake de veertiende ook bakken?  Of ga je iets anders lekkers maken? Of nog beter, wordt er iets voor jou gemaakt?

 


Dit vind je denk ik ook leuk:

No Comments

Laat een berichtje achter