Persoonlijk

Terugblik op 2016 en dromen voor 2017


Over 2016 kan ik eigenlijk kort zijn. Het was voor mij persoonlijk een goed jaar. Maar omdat kort wel heel saai is, typ ik er toch nog eventjes wat regeltjes bij.

2016 was het jaar waarin ik een belangrijke knoop doorhakte. Ik stopte met het werk waar ik niet meer gelukkig van werd, en begon me steeds meer te richten op hetgeen waar ik wel blij van word; lekker creatief bezig zijn voor mijn blog. En hoewel ik het vaak moeilijk vind om zulke grote knopen door te hakken, vanwege de factor spijt, moet ik zeggen dat deze keuze voor mij heel goed heeft uitgepakt. Ik voel geen twijfel en voel me veel gelukkiger nu ik mijn droom aan het najagen ben. Ik ga weer vooruit en leer weer nieuwe dingen, in plaats van dat ik voor mijn gevoel stilsta.

Wat ik verder heb gedaan afgelopen jaar? Ik kocht wat minder schoenen en spendeerde meer tijd dan ooit tevoren achter mijn fornuis. Wat heb ik dit jaar veel gekookt en gebakken! Voorheen gingen Jelm en ik best vaak uit eten, maar sinds we ons eigen huis hebben kook ik het allerliefste elke dag zelf en daar geniet ik heel erg van.

2016 was verder een jaar waarin ik veel liefde heb mogen ontvangen van Jelm en Hermie. Jelm werkt thuis, ik werk ook veel thuis en Hermie dribbelt er altijd tussendoor. Toch hebben we eigenlijk zelden last van elkaar en genieten we er juist erg van dat we zoveel samen zijn. We hebben daarin echt onze weg gevonden en dat maakt me heel gelukkig. Jelm maakt me elke dag aan het lachen en als hij het niet doet, dan doet Hermie het wel. 😉

Doordat Hermie in 2016 zijn eerste verjaardag nog moest vieren, zijn we er niet zo heel veel op uit geweest. Ja, wel heel vaak naar het bos en wat dagjes naar de Waddeneilanden, maar we maakten minder langere tripjes dit jaar. Wel gingen we samen naar Zuid-Frankrijk en dat was een super fijne vakantie. En niet te vergeten Zuid-Limburg. Waar we overnachtten in een kasteeltje, en waar Hermie ‘s nachts de hele tent bij elkaar blafte, haha. 2016 was ook het jaar waarin we eindelijk onze eigen auto kochten, waardoor we ons nog weer een beetje vrijer voelen.

Wat ik ook leuk vond aan 2016 was dat veel dingen voor Hermie ‘zijn eerste keer’ waren. Voor het eerst in bad, voor het eerst naar het strand, voor het eerst naar Amsterdam, voor het eerst in de tram, trein en boot, voor het eerst door de sneeuw, voor het eerst op vakantie en voor het eerst overnachten in een hotel. Ontzettend leuk om zo’n beestje overal aan te laten wennen en hem nieuwe dingen aan te leren.

Wat minder leuk was aan 2016? De stressmomenten toen Hermie een vishaakje opgegeten bleek te hebben. Ik dacht echt dat het afgelopen was en huilde tranen met tuiten. En paar weken terug was hij ook totaal niet lekker en hebben we weer een spoedafspraak bij de dierenarts gemaakt. Het bleek allemaal mee te vallen, maar ook dat waren geen fijne uren. Verder was het afgelopen jaar niet zo heel roerig voor mij persoonlijk. De tijd vloog razendsnel voorbij. Ik ben blij met alle lieve mensen om me heen en kan echt met recht terugkijken op een fijn jaar.

Ik heb zin in 2017 en heb genoeg plannen. Ik hoop dat de stijgende lijn van 2016 zich voortzet, daar ga ik mijn best voor doen! Ik ga lekker door met bloggen, dat sowieso. Het is fijn om mijn site langzaam te zien groeien en ik hoop dat dit ook in 2017 zo doorzet. Ik wil in het nieuwe jaar graag proberen om iets vaker over mode en interieur te schrijven. Op het gebied van food heb ik helemaal mijn weg gevonden, maar die andere onderwerpen blijven nog wat achter. Daar wil ik in het nieuwe jaar graag mee aan de slag. Ook wil ik een foodfotografieworkshop gaan volgen. Dat lijkt me heel inspirerend en er valt nog zoveel te leren op dat gebied. Daarnaast ben ik van plan om in 2017 weer iets vaker op reis te gaan. Het liefst inclusief Hermie. We zullen zien of dat lukt, maar ik heb in ieder geval genoeg bestemmingen op mijn lijstje staan waar ik graag nog eens naartoe zou willen.

Ik ben heel actief op instagram en vind het leuk om daar rond te scrollen en te zien wat ik het afgelopen jaar allemaal heb uitgespookt. Ik heb negen foto’s uitgekozen die mijn 2016 goed weerspiegelen. picmonkey-collageIk hoop dat 2016 ook voor jou een mooi jaar was. Ik wil je alvast het beste wensen voor 2017 en hoop je ook dan weer terug te zien op De Sandwichformule!

 


Dit vind je denk ik ook leuk:

4 Comments

 • Reply
  Marian
  1 januari 2017 at 11:43

  Leuke post! En gelukkig nieuwjaar!! ❤️

  • Reply
   Truusje
   1 januari 2017 at 22:54

   Dank je wel, jij ook een gelukkig nieuwjaar!

 • Reply
  Guus rauwerda
  1 januari 2017 at 20:19

  Mooi verhaal

  • Reply
   Truusje
   1 januari 2017 at 22:54

   Dank je.

  Laat een berichtje achter