Persoonlijk

10 x terugblikken op 2018


Het jaar is bijna om, dus hoog tijd om terug te blikken. Ik doe dat dit jaar aan de hand van tien uiteenlopende punten. Tofste reis, mooiste film, lekkerste recept, meest verrassende moment, meest verdrietige moment… Het komt allemaal voorbij. Benieuwd naar mijn jaar? Lees dan verder. 🙂

Meest verrassende moment

Eigenlijk waren er twee dingen die me heel erg verrasten dit jaar. Ten eerste mijn deelname aan de Heinz Favourite Foodie campagne. Ik ontving begin dit jaar een mailtje met de vraag of ik langs wilde komen bij een reclamebureau in Amsterdam om mezelf en mijn blog te pitchen voor een grote campagne van Heinz op social media. Ze zochten vijf bloggers. Ik geef toe, ik was eerst sceptisch en vroeg me af hoeveel mensen er nog meer uitgenodigd waren. Want laten we eerlijk zijn, mijn Instagram-account is zeer bescheiden, hoe erg ik mijn best er ook voor doe. Met dat in mijn achterhoofd vroeg ik me af of het voor mij wel zinvol was om naar Amsterdam te karren. Er werd me verzekerd dat ik een goede kans maakte en dus trok ik de stoute schoenen toch maar aan. Ik ging naar Amsterdam, overwoog aldaar nog even om in mijn auto te blijven zitten op het parkeerterrein, maar ik ben er toch maar uit gekropen. Ik gaf die presentie (in het Engels, help!) en dacht vlak van tevoren bij mezelf; wat maakt het ook uit, als ik af ga als een gieter hindert dat niks, want ik ken hier toch niemand. Achteraf gezien ben ik heel erg blij dat ik toch niet in mijn auto ben blijven pruttelen, want ik zat erbij! Zo bijzonder en absoluut iets wat ik niet had zien aankomen. En zo kwam het dat ik afgelopen zomer op een heuse filmset rondstapte om daar drie challenges op te nemen. Met tientallen mensen crew en weet ik hoeveel camera’s. Het was mega bijzonder om mee te maken en ik heb er veel leuke mensen leren kennen. Absoluut een hele grote verrassing en iets wat ik nooit meer ga vergeten.

Een andere grote verrassing in 2018 kwam ook via de mail. Namelijk het bericht dat ik volledig verzorgde reis naar de Algarve in Portugal had gewonnen. Heel erg gaaf! Zoiets overkomt me waarschijnlijk nooit weer, dus het geluksgevoel was immens groot. 🙂

Meest moeilijke moment

Hoe leuk het winnen van een vakantie ook was, het heeft me ook een lastig dilemma opgeleverd. Tijdens onze vakantie in Portugal vond ik namelijk een kleine verzwakte pup moederziel alleen op straat. Die kon ik niet aan z’n lot overlaten en dat heb ik dan ook niet gedaan. We hebben haar naar de dierenarts gebracht en toen ze een maand later ready was om te gaan reizen ben ik opnieuw in het vliegtuig gestapt en heb ik haar opgehaald. In de tussentijd waren Jelm en ik druk bezig geweest om een baasje voor haar te vinden en dat leek aanvankelijk niet te lukken. In dat geval zouden we haar zelf houden en we raakten langzaam gewend aan het idee dat we straks drie honden zouden hebben. We kregen er stiekem ook zin in. Maar een week voor ik haar ging ophalen kwam er toch een serieuze geïnteresseerde op ons pad en die heeft het hondje uiteindelijk ook genomen. Iets waar ik heel erg blij mee ben, want een beter baasje had het beestje niet kunnen treffen. Maar toch vond ik het ook heel erg moeilijk om het hondje af te staan. Ik kon me erop instellen, maar het beestje zelf had geen idee en juist dat vond ik hartverscheurend. Die blik in haar oogjes toen ze werd opgehaald zal ik nooit meer vergeten. Ik stond er natuurlijk bij te janken, dat snap je. En ik beken; tijdens het typen van dit stukje hield ik het wederom niet droog. 😉 Maar gelukkig wende het hondje heel erg snel en heeft ze echt een fantastisch thuis. Ze woont vlakbij ons en ik ben haar al vaak tegengekomen. Ik ben eerlijk gezegd best trots op mezelf dat ik dit voor elkaar gekregen heb. Ik vond het heel moeilijk om haar daadwerkelijk te laten gaan, maar ik heb het toch gedaan. Had nooit van mezelf verwacht dat ik zoiets zou kunnen.

Meest verdrietige moment

Een ander nog veel moeilijker en verdrietiger moment vond aan het begin van het jaar plaats. Mijn tante overleed op een veel te jonge leeftijd, na jaren heel ziek te zijn geweest. Heel oneerlijk, verdrietig en hard. Het leven kan zo wreed zijn.

Favoriete recept

Dit lijstje schiet van de hak op de tak, dat merk je wel. Van heel zwaar, zo naar een luchtiger onderwerp. Mijn favoriete recept? Dat zijn deze vegetarische wraps gevuld met zoete aardappel, paprika en kidneybonen. In 2018 deed ik mee aan de Week zonder Vlees en zodoende werd ik uitgedaagd om meer vegetarische recepten te bedenken. Dit recept is absoluut een blijvertje! Sindsdien kook ik veel vaker vegetarisch en koop ik bijna alleen nog maar biologisch vlees. Een goede stap, vind ik zelf.

Mooiste reis

2018 was qua vakanties echt een topjaar. Nog nooit ben ik zoveel weggeweest. De allermooiste reis? Dat was onze vakantie naar Zuid-Frankrijk, naar de Gorges du Verdon. De honden waren mee en hebben heerlijk in de rivier gespeeld. Het was zo leuk om te zien. Het was zo’n onwijs mooie en gezellige vakantie. Ik weet zeker dat we ooit nog eens terug gaan.

Beste aankoop

Over deze vraag hoef ik niet lang na te denken. Het vloerkleed dat ik begin dit jaar aanschafte is absoluut favoriet. Het is een lekker oud ding, dus ideaal voor de honden. Ze spelen er dagelijks heel erg graag op en dat is prachtig om te zien. Soms zijn ze zo druk, wild en enthousiast aan het spelen dat een van de twee een klein beetje plas laat lopen. Niet zo fris, maar elke keer als ik met een schoonmaakdoekje over het kleed wrijf denk ik weer; goddank dat het geen duur en nieuw kleed is. Hierop mag echt geleefd worden en het brengt dan ook veel sfeer en gezelligheid met zich mee. Een extra voordeel is nog dat de honden beter terechtkomen wanneer ze van de bank afspringen. Eerder geleden ze altijd weg op de gladde vloer en we merkten dat Moos daar last van kreeg. Dat is natuurlijk niet de bedoeling, dus vandaar dat ik zoek ben gegaan naar een geschikt kleed voor bij de bank. Absoluut de beste aankoop van 2018.

Leukste activiteit

Dat vind ik nog wel een lastige… Ik ga elk jaar met Jelm naar de Efteling en dat was ook dit jaar weer super leuk en gezellig. Wat ik ook heel erg leuk vond dit jaar was Koningsdag. Ik heb een heleboel kleding verkocht op de rommelmarkt en dat was ontzettend leuk om te doen. Vooraf dacht ik dat ik niet zoveel zou verkopen, want echte pareltjes zaten er niet bij, vond ik zelf dan. Maar daar dachten een hoop mensen anders over, haha. ,,Meid, je hebt prachtig spul”, zei een vrouw. Hilarisch. Sommige mensen kochten zelfs tassen vol. Kortom een erg leuke dag. Iets anders wat me meteen te binnenschiet is het concert van Enrique Iglesias in de Ziggo Dome. Ik ben ooit jaren geleden eens eerder naar een concert van hem geweest en dat was heel erg tof. Alleen ben ik nu wel een stuk ouder en dus vroeg ik me af of ik het nog steeds zo puberaal vet zou vinden. Eh ja, dat bleek zeker het geval. Hoe het kan weet ik niet, maar die man kan de hele zaal laten ontploffen. Of hij nou heel mooi zingt of niet, zijn aanwezigheid is genoeg. Hij is inmiddels al 43, maar dat zou je dus echt niet zeggen. Als hij weer naar Nederland komt, ben ik er zeker weer bij!

Beste film

In 2018 heb ik best veel films gekeken. Ik ga een poging doen om de beste te bepalen…. Ik ga voor Bankier van het Verzet. Een indrukwekkend waargebeurd verhaal over een bankier die samen met zijn broer een belangrijk gedeelte van het Nederlandse verzet weet te financieren door bankfraude te plegen. Een mooie, indrukwekkende productie van Nederlandse bodem. Veel mensen zweren bij buitenlandse films, maar ik vind dat we er in Nederland ook zeker wat van kunnen. 🙂

Beste serie

Oeh, een lastige. Ik twijfel tussen drie Franse series. La Mante, Une Chance du Trop en La Forêt. Alle drie heel spannend en meeslepend, dus sowieso aanraders. Als ik echt een favoriet moet aanwijzen ga ik denken ik voor La Forêt. Die serie wist me echt het allermeeste mee te slepen. Zo spannend! We hebben in het holst van de nacht deze serie uitgekeken, we konden niet langer wachten.

Best gelezen blogpost

De blog groeit nog steeds en heeft afgelopen jaar weer een stuk meer lezers aangetrokken. Heel leuk vind ik dat. Welke blogpost het allerpopulairste was? Dat is nog steeds deze blogpost uit 2017 over een taart van Bastognekoeken. Een andere blogpost die dit jaar heel veel gelezen werd is het recept van deze limoencake. Aanrader hoor!

Tot zover mijn 2018 in vogelvlucht. Best wel een jaar vol verrassingen. Ik had niet verwacht dat ik zo vaak op vakantie zou gaan en dat van Heinz had ik ook zeker niet zien aankomen. Hopelijk komen er in 2019 meer toffe samenwerkingen op mijn pad, dat lijkt me ontzettend leuk. 🙂

Het meest blij ben ik geworden van het feit dat het hondje een fijn thuis heeft gekregen. Als is het maar één hondje, het is er toch eentje. ♥

Hoe was jouw jaar?

 

 

 

 

 

 

 

 


Dit vind je denk ik ook leuk:

No Comments

Laat een berichtje achter