Reizen

Vakantieplannen voor 2019 | Waar gaan we heen?


Waar ik mijn geld het allerliefste aan besteed? Aan leuke reisjes en herinneringen maken met mijn mannen. Voor dit jaar heb ik dan ook alweer de nodige vakantieplannen gesmeed. Heel erg ver weg gaan we niet, maar dat hoeft van mij ook niet per se en bovendien kunnen de honden dan vaker mee. ­čÖé En daar ben ik gek op! Benieuwd welke bestemmingen we dit jaar hebben uitgekozen? Lees dan verder.

Maart – Op citytrip naar Kiev

,,Goh, naar Kiev. Hoe komen jullie daar zo bij?” Als we vertellen dat we naar de hoofdstad van Oekra├»ne gaan is dat een veel voorkomende reactie. En dat snap ik wel, want Kiev is geen geijkte stad voor een citytrip. Maar desondanks stond deze bestemming al vrij lang op ons lijstje. Vorig jaar gaf ik Jelm een tripje naar deze stad cadeau voor zijn verjaardag.┬áAlleen kwam het er steeds maar niet van en inmiddels is hij zelfs bijna alweer jarig. Oeps! Waarom we graag eens naar Kiev willen? Jelm is ICT’er en heeft een eigen bedrijf. Hij werkt regelmatig samen met mensen uit Kiev. Hij heeft veel contact met ze via Skype, maar het lijkt hem heel leuk om ze eens in het echt te ontmoeten. En natuurlijk gaan we ook de stad bekijken en verder wil Jelm graag een dagtour doen naar Tsjernobyl. Volgens mij gaat het een heel indrukwekkend en interessant reisje worden. Ik ben heel benieuwd naar wat we allemaal gaan zien en meemaken. En ik ben heel nieuwsgierig naar de taart in Oekra├»ne, die wil ik proeven!

April –┬áNaar het Schwarzwald

Jelm wil al heel lang naar het Zwarte Woud in Duitsland, maar ook dat kwam er steeds maar niet van. Komt door mij, ik verzon steeds weer iets anders. En ik ben degene die onze vakanties altijd regelt. Jelm bedenkt van alles, maar daar blijft het meestal bij. Ik bedenk ook graag van alles, maar bij mij blijft het niet bij denken alleen. Gelukkig ook maar, anders kwamen we zelden ergens vrees ik. Maar het werd wel een beetje sneu voor hem dat het Schwarzwald nooit doorging, dus besloot ik er dit jaar werk van te maken. We gaan vier dagen naar een afgelegen huisje middenin de bossen. Lijkt ons reuze fijn. En de honden gaan natuurlijk mee. Het huisje is wel spuuglelijk van binnen, maar dat was bij de meeste vakantiehuisjes die ik tijdens mijn online zoektocht tegenkwam het geval. Duitsers staan nou niet bepaald bekend om hun goede smaak en daar is dit huisje absoluut een bewijs van. Zo oud, zo bruin. Beetje deprimerend wel, maar volgens mij maakt de omgeving heel veel goed. En we hebben er dan ook niet de hoofdprijs voor betaald. Hopelijk hebben we een beetje mooi weer en kunnen we veel buiten zijn. Zwitserland is niet heel ver weg, dus wie weet gaan we daar ook een dagje heen. Lijkt me super leuk. Het huisje heeft een omheinde tuin, dus dat is perfect voor de honden. Volgens mij gaan ze het fantastisch vinden!

Mei – Op citytrip naar Rome

Vorig jaar kreeg ik een reisje naar Rome cadeau van Jelm voor Valentijn. Super leuk! Alleen hadden we nogal pech, want door een stroomstoring op het vliegveld van Eindhoven werd onze vlucht gecanceld. Gelukkig konden we het geld terugkrijgen en dat heb ik op een aparte rekening gezet. Dit jaar gaan we het opnieuw proberen. We hadden ook al een Roma Pass gekocht, een speciale kaart waarmee je allerlei bezienswaardigheden kunt bezoeken. Een vrij duur dingetje en bovendien maar een jaar geldig. Zonde om te laten verlopen, dus gaan we dit voorjaar een nieuwe poging wagen. We verblijven vier nachten in een hotel iets buiten het centrum en we vliegen weer vanaf Eindhoven. Hopelijk komen we er dit keer wel!

Juni – Naar Engeland

Eind juni gaan we iets bijzonders doen, samen met de honden. Een tijdje geleden zag ik een heel grappig filmpje voorbijkomen op Facebook van een modderrace voor honden en hun baasjes. ,,Wat leuk, alleen jammer dat het in Engeland is”, zei Jelm. Ik dacht daar heel anders over. Jammer? Juist een goede reden om eens naar Engeland te gaan, want daar komen we nou nooit. Ik heb ons dan ook opgeven voor dit modderige spektakel. Deze ‘muddy dog challenges’ worden op verschillende plekken in┬áGroot-Brittanni├ź georganiseerd en de opbrengst gaat naar asieldieren in Engeland. Een heel mooi doel vind ik. De challenges vinden op prachtige, sprookjesachtige landgoederen plaats. Het lijkt me zo ontzettend leuk om daar eens een kijkje te nemen!

Ik heb ons aangemeld voor de modderrace in Wollaton Park in Nottingham. Je kon kiezen uit 2 afstanden; 2,5 km of 5 km. Aangezien ik zelf een stijve hark ben, heb ik ons opgegeven voor de kortste tocht. Het moet wel leuk blijven, haha. Ik moest de grootte van de honden doorgeven, want ze krijgen een heuse bandana om. Na afloop krijgen ze een rozet en wij een medaille (als het goed is, haha). Super leuk georganiseerd vind ik.

We moeten alleen nog even kijken hoe het komt met Brexit en of het dan ook nog lukt om de honden in Engeland te krijgen, maar ik heb er wel vertrouwen in. Waarschijnlijk zullen de controles wat strenger zijn, maar dat overleven we vast wel. We gaan uiteraard met de auto. Ik heb nog geen accommodatie geboekt, maar ik ben van plan om voor een simpel huisje op een camping te gaan. Het hoeft allemaal niet zo ingewikkeld. Ik denk dat we er een weekje blijven. Kunnen we ook nog wat toeren en de omgeving bekijken. En lekker veel wandelen met de honden. Ik ben in ieder geval mega benieuwd hoe de modderrace zal zijn. Volgens mij wordt het een hele leuke dag met alleen maar hondenliefhebbers op een prachtige locatie. Maar het meest benieuwd ben ik nog naar de reacties van Hermie en Moos. Ze hebben energie genoeg en een ijzeren conditie, dus volgens mij gaan ze de tocht moeiteloos volbrengen. Over Jelm heb ik ook geen twijfels, nou ik nog. ­čśëWil je meer weten over deze muddy dog challenges? Kijk dan hier even.

Juni – Op citytrip naar Bologna

Een tijdje geleden schoot opeens de website www.vakantieveiligen.nl door mijn gedachten. Zou die nog bestaan, vroeg ik me af. Dat bleek zeker het geval en ik ontdekte er zelfs een leuke veiling; een korte citytrip naar een Italiaanse stad naar keuze. De reisjes gingen echt voor weinig geld weg en ik kon de verleiding niet weerstaan. Ik besloot in de laatste paar seconden voor een van de veilingen afliep een bod te doen en voor ik het wist was ik nog de winnaar ook. Je kon kiezen uit vijf steden; Rome, Milaan, Veneti├ź, Pisa en Bologna. Naar Rome zouden we al gaan en in Milaan en Veneti├ź ben ik al eens geweest. Bologna had Jelm zijn voorkeur en leek mij ook een goed idee. Ik vind dat wel leuk, naar een stad gaan waar je amper iets van weet. Ik laat me graag verrassen. We gaan twee nachtjes weg, dus het is echt een mini-tripje. Maar daar houd ik juist heel erg van. Even lekker helemaal weg en daarna weer fijn naar de honden die bij mijn vader zullen logeren. Ik ben heel benieuwd. Mocht je toevallig nog tips hebben voor Bologna, dan hoor ik die graag.

September – Naar Frankrijk

De afgelopen jaren zijn we steeds naar Frankrijk geweest en ik moet zeggen dat ik een beetje een francofiel begin te worden. Vreselijk woord, ik weet het, maar het is wel zo. Ik vind de natuur er prachtig en divers en ik houd van de schattige dorpjes. Maar er zijn natuurlijk ook gave steden, prachtige stranden, schitterende meren en imposante bergen; kortom wat niet eigenlijk. Ik houd van de sfeer en wat ik ook heel fijn vind is dat ze in Frankrijk heel relaxed zijn met honden. En ik houd bovendien van de taal. Jelm vindt Frankrijk gelukkig ook een heel fijn land, dus dat treft. We gaan dit jaar dan ook opnieuw richting La France. Dit keer gaan we naar de Ard├Ęche. Via Instagram zag ik hele mooie plaatjes voorbijkomen van een kleinschalige accommodatie met een prachtig uitzicht over de bergen en het dal. Ik had deze g├«tes al een tijdje in gedachten en toen ik begreep dat honden ook welkom zijn was de keuze gauw gemaakt. We gaan er een week naartoe.

Het is best een eindje rijden, daarom trekken we er ook dit keer weer twee dagen voor uit om er te komen. We doen graag lekker rustig aan, is voor de honden ook veel fijner. De Ard├Ęche ligt vrij zuidelijk en op zo’n vier uurtjes rijden bij de Gorges du Verdon vandaan. Daar waren we vorig jaar en we denken eraan om nog een paar daagjes aan onze vakantie vast te plakken zodat we nogmaals van die omgeving kunnen genieten. Het maakt qua reistijd voor de terugreis namelijk nauwelijks wat uit.

Ik ga de komende tijd blogs als Puur Frankrijk, Passie voor Frankrijk en Bonjour Frankrijk lekker doorspitten op zoek naar fijne tips voor de Ard├Ęche. Heerlijk om te doen.
Tot zover onze vakantieplannen voor dit jaar. Best wel weer veel, maar dat komt ook doordat we nog twee reisjes van vorig jaar te goed hadden. En ik moet zeggen dat ik het echt een sport vind om te zoeken naar goede deals en doordat we niet in het hoofdseizoen hoeven te reizen betalen we sowieso nooit te veel.

Wat denk jij van deze bestemmingen? En waar ga jij heen?

 


Dit vind je denk ik ook leuk:

No Comments

Laat een berichtje achter