Wonen

De baby’s van mijn pannenkoekplant


Op de blog van Serena las ik dat haar pilea, beter bekend als pannenkoekplant, allemaal ‘baby’s’ had gekregen. Oftewel er waren allemaal stekjes ontstaan, super leuk. Ik heb ook twee pannenkoekplanten in huis, maar ik was helemaal vergeten dat je ze zo gemakkelijk kunt stekken. Ik liep direct nieuwsgierig naar mijn twee plantjes toe. Zouden zij ook kleintjes hebben gekregen?
Pannenkoekplant 1
Ja dus, en niet bepaald weinig ook. Ik zag dat er her en der maar liefst zeven nieuwe miniplantjes uit de aarde waren geschoten. Ik las op internet dat het stekken van een pannenkoekplant kinderlijk eenvoudig is en dat bleek ook zo te zijn. Ik sneed de stengeltjes zo dicht mogelijk bij de wortel af en plantte ze in potjes met aarde. Ik verwachtte er niet al te veel van, maar we zijn nu een aantal weken verder en ze staan nog fier overeind en groeien rustig door. Zo leuk!
Pannenkoekplant 25
Pannenkoekplant 4
Pannenkoekplant 23
Ik heb de baby-plantjes in kleine espressokopjes van Hema gezet. Als ze iets groter zijn hebben ze natuurlijk een ruimer potje nodig. Op Instagram zag ik een foto met daarop bloempotjes met oogjes voorbijkomen. Dat vond ik zo cute, die wilde ik ook wel! Ik heb daarom twee witte bloempotjes bij de Intratuin gekocht en heb mijn porseleinstiften er weer eens bij gepakt. Niet veel later had ik ook zulke schattige potjes in mijn handen. Ik heb ze even in de warme oven gezet om de kleur extra goed in te branden en klaar was ik. Zo simpel, maar ook zo leuk!
Pannenkoekplant 8
Pannenkoekplant 13
Pannenkoekplant 22
En nu we het toch over planten hebben.. Ik heb er behalve zeven baby-pilea’s nog een plant bij! Een hangplantje nog wel, die had ik nog niet. Het is een Epiphyllum Anguliger en dit plantje heb ik van Jelm gekregen. 🙂 Heb ‘m wel zelf uitgekozen hoor, want ik geloof niet dat Jelm ‘m geselecteerd zou hebben, haha. Je zou het op het eerste gezicht misschien niet meteen zeggen, maar deze plant is familie van de cactus. Hij hoeft dus niet zoveel water en gaat niet zo snel de pijp uit, althans dat hoop ik. Hij ziet eruit als een sterk plantje, dus ik heb goede hoop, haha. Sowieso gaat het best heel goed met al mijn planten op het moment. Ze doen het allemaal netjes.

Er hing al een haakje aan het plafond in de woonkamer vanwege kerstversiering, dus ik kon mijn nieuwe groene aanwinst gemakkelijk ophangen. Hij hangt in een macramé plantenhanger die ik bij Intratuin kocht. Of nou ja, Jelm betaalde en ik kreeg de hanger ook cadeau. Lekker seventies hè? Had nooit gedacht dat ik zoiets nog eens leuk zou vinden, maar ik vind het toch wel tof staan.
Pannenkoekplant 16
Pannenkoekplant 17
Pannenkoekplant 18
Ik kan niet wachten tot mijn baby-pannenkoekplantjes iets groter zijn en ik ze in mijn bloempotjes met de oogjes kan zetten. 🙂 Ik ga ze niet allemaal houden, maar ben van plan er een aantal weg te geven.

Heb jij ook pannenkoekplantjes? En wist jij dat ze voor je het weet een grote familie vormen? 🙂

 

 

 


Dit vind je denk ik ook leuk:

3 Comments

 • Reply
  Rowan
  8 augustus 2017 at 16:02

  Wat een heerlijk artikel, ik ben gek op planten en de pannenkoekenplant is hier ook zeker favoriet. Wat heb je al veel kindjes gestekt zeg, ik heb er nu 2!

  • Reply
   Truusje
   8 augustus 2017 at 17:02

   Wat leuk dat jij ook aan het stekken bent! 🙂 Voor je het weet heb je er meer. 😉

 • Reply
  Angela
  10 januari 2018 at 22:50

  Leuk die pannenkoekplantjes en ook de kopjes die je beschilderd hebt.
  Ik heb een tijd terug mijn Draceana’s (die ik al meer dan 25 jaar heb) gestekt en dat ging ook goed. In feite zet je een houten stammetje in het water en dan maar wachten op de worteltjes.
  Mijn stekjes werden trouwens niet bewaakt door dinosauriërs zoals die van jou 🙂

 • Laat een berichtje achter