Koken

Sinaasappel-amandelcake


Ik had voor mijn doen best een tijdje niks gebakken, dus ik had ontzettend veel zin om weer eventjes iets te maken. Een lekkere, maar niet doorsnee cake, daar had ik het meeste zin in. Op de blog van Tessa had ik onlangs een recept gelezen voor een sinaasappel-amandelcake. Die leek me heel erg lekker, dus dat recept heb ik afgelopen weekend eens even uitgeprobeerd. Ik ben erg enthousiast over deze cake, dus deel ik het recept vandaag ook met jou. 🙂
Ingredienten 6 II

Ingrediënten

2 sinaasappels
190 gram boter (op kamertemperatuur)
3 eieren (op kamertemperatuur)
190 gram bloem
60 gram amandelmeel
1 theelepel bakpoeder
een snufje zout
60 gram yoghurt
½ theelepel amandel-extract
een beetje amandelschaafsel ter garnering
Sinaasappel-amandelcake 81II

Wat moet je doen:

  1. Verwarm de oven voor op 170 graden. Vet een cakeblik in en bekleed met bakpapier.
  2. Doe de boter en de suiker in een beslagkom. Boen de sinaasappels goed schoon en droog ze af. Rasp de schil en voeg dit toe aan de boter en de suiker. Mix dit samen tot een romig en egaal mengsel.
  3. Voeg één voor één de eieren toe. Voeg pas een nieuw ei toe als het vorige ei is opgenomen.
  4. Zeef de bloem, het amandelmeel, het bakpoeder en het zout samen boven een andere kom.
  5. Voeg dit beetje bij beetje toe aan de kom met boter, suiker en ei. Blijf ondertussen rustig door mixen.
  6. Voeg vervolgens de yoghurt en het amandel-extract toe en mix dit nog kort even mee.
  7. Schep het beslag in het cakeblik en strijk het glad met een spatel. Strooi wat geschaafde amandelen over de bovenkant.
  8. Schuif de sinaasappel-amandelcake de oven in en bak ‘m gedurende 60 minuten goudbruin en gaar. Check even met een houten prikker of de cake daadwerkelijk gaar is.

Sinaasappel-amandelcake 17Sinaasappel-amandelcake 2 II
Sinaasappel-amandelcake 53
Sinaasappel-amandelcake 14
Sinaasappel-amandelcake 48
Sinaasappel-amandelcake 31
Sinaasappel-amandelcake 36
Sinaasappel-amandelcake 38
Het leuke aan deze cake vind ik het vleugje amandel, want daar werk ik niet zo vaak mee. Ik had alle ingrediënten voor deze cake in huis, behalve het amandel-extract. Ik wist niet eens dat het bestond. Maar het is erg lekker. Verder proef je natuurlijk de sinaasappel goed terug. Ben ik dol op, dus daarom ben ik deze cake ook gaan bakken. Ik vind het echt een aanrader! Als je nog eens iets lekkers en makkelijks wilt bakken, denk dan zeker eens aan deze sinaasappel-amandelcake. 🙂

Heb jij ook nog iets lekker gebakken afgelopen weekend?

Mocht je dit een leuke blogpost vinden, deel hem dan gerust op social media. 🙂

 

 


Dit vind je denk ik ook leuk:

No Comments

Laat een berichtje achter