Koken

Broccolisoep met hamreepjes en komijnekaas


Ik had ooit al eens eerder een soepje van broccoli gemaakt, maar eerlijk gezegd was ik er destijds niet zo kapot van. Maar toen ik onlangs tegen bergen broccoli in de aanbieding aanliep dacht ik, kom ik probeer het nog eens. Dit keer voegde ik wat komijnekaas toe en wat aardappel voor een dikkere structuur. Ook had nog wat hamreepjes in mijn koelkast liggen die nodig op moesten. Zonde om weg te gooien, dus ze belandden in de soeppan. Toen ik de soep proefde deed ‘ie me gelukkig niet denken aan mijn eerste poging. Dit soepje is lekker én vol vitamines. Vandaag deel ik het recept!
Broccolisoep ingredienten

Ingrediënten:

ongeveer 800 gram broccoli
200 gram aardappel
1 flinke ui (of twee kleinere)
2 teentjes knoflook
1 groentebouillonblokje
1,2 liter water
100 gram hamreepjes
100 gram komijnekaas
2 eetlepels crème fraîche
peper en zout
wat olijfolie
Broccoli

Wat moet je doen:

  1. Snijd de broccoli in roosjes en snipper de ui. Snijd de knoflook in plakjes. Schil de aardappelen en snijd ze in grove blokjes.
  2. Verhit wat olie in een ruime soeppan. Voeg de ui toe en fruit deze eventjes aan. Voeg na een paar minuten de knoflook toe en bak nog even mee.
  3. Gooi vervolgens de aardappelblokjes, de broccoliroosjes, het water en het bouillonblokje in de pan. Breng aan de kook. Laat het geheel vijftien minuutjes zachtjes koken.
  4. Pureer de soep daarna met een staafmixer. Breng op smaak met peper en wat zout.
  5. Rasp de komijnekaas. Gooi de helft van de geraspte kaas door de soep. Mix nogmaals glad met de staafmixer. Voeg tot slot de hamreepjes toe en roer de soep goed door met een lepel.
  6. Schep de broccolisoep in kommen. Garneer de soep met een beetje crème fraîche en nog wat geraspte kaas.

Broccolisoep 9Broccolisoep 5
Broccolisoep 3
Broccolisoep 7
Het kost helemaal niet zoveel tijd om deze broccolisoep te maken, dat is mooi meegenomen! En de smaak is goed, dus ik zou zeggen; maak ‘m ook eens. Eet smakelijk alvast. 😉


Dit vind je denk ik ook leuk:

No Comments

Laat een berichtje achter