Ik heb vandaag iets heel leuks! Althans, dat vind ik zelf. 🙂 Ik heb namelijk gebakjes gemaakt met een eetbare decoratie waar De Sandwichformule op staat. Net echt toch? Banketbakkertje spelen voor volwassenen, haha.
Ouwels heten de decoraties officieel. Ik heb ze gekregen van het bedrijf PRIMUS.DIRECT. Wil jij dit ook? Je eigen Primus ouwel kun je heel makkelijk ontwerpen op hun site. Je kunt erop zetten wat je wilt. Ook heel leuk als je iemand wilt verrassen op zijn verjaardag ofzo. Of als je leuke gebakjes wilt maken voor een babyshower. Of ga net als ik voor je eigen naam of de naam van je blog. Je kunt je eigen ouwel online bestellen en voor je het weet heb je ze in huis en kun je aan de slag. 🙂
Ik maakte frambozengebakjes. Benieuwd naar het recept? Lees dan verder.
* Dit is een gesponsorde blogpost.
Ingrediënten
voor het biscuit
3 eieren (op kamertemperatuur)
90 gram bloem
90 gram suiker
voor de frambozencrème
2 eidooiers
50 gram suiker
1 eetlepel bloem
275 gram verse frambozen (gepureerd) + een paar extra voor de garnering
250 gram roomboter (op kamertemperatuur)
60 gram poedersuiker + een beetje extra voor het bestuiven
± 75 gram witte fondant
Wat moet je doen:
- Begin met het maken van het biscuit. Verwarm de oven voor op 160 graden. Vet een kleine vierkante bakvorm in met wat boter of gebruik een bakspray. Bekleed de vorm met bakpapier. Ik gebruikte een browniebakvorm van 20 bij 20 cm.
- Doe de eieren in een kom en mix dit tien minuutjes met de mixer tot een luchtig geheel.
- Voeg dan beetje bij beetje de suiker toe en blijf ondertussen steeds mixen op de hoogste stand.
- Zeef tenslotte de bloem en vouw het er doorheen met een spatel.
- Schep het beslag in de vorm en bak het biscuit gedurende 20 à 25 minuutjes goudbruin en gaar. Check even met een prikker of het biscuit daadwerkelijk gaar is. Laat de cake daarna goed afkoelen.
- Ga vervolgens verder met het maken van de crème. Was de frambozen onder de kraan en pureer ze daarna fijn met een staafmixer of een hakmolentje.
- Druk de frambozenmoes vervolgens door een zeef. Wrijf met een lepel in de zeef zodat je al het sap door de zeef drukt. Als je 250 ml sap hebt verzameld heb je genoeg.
- Doe de eidooiers, de helft van de suiker en de bloem in een kom. Voeg een scheutje frambozensap toe en roer er een glad papje van.
- Doe de rest van het frambozensap in een steelpannetje en roer de andere helft van de suiker erdoorheen. Breng onder af en toe roeren aan de kook.
- Giet het hete sap daarna in de kom met het papje. Roer dit goed door elkaar zodat er geen klontjes ontstaan.
- Giet alles daarna weer terug in het steelpannetje en laat het mengsel nog een minuut of twee koken zodat het dikker wordt. Blijf constant roeren. Je hebt nu frambozen banketbakkersroom gemaakt.
- Spoel een bord af met koud water. Giet daarna de frambozen banketbakkersroom op het bord en dek af met een stukje plastic folie, om een vel te voorkomen. Zet het bord in de koelkast en laat de room afkoelen.
- Doe de boter in een kom en mix dit tot een luchtig en wit geheel. Voeg beetje bij beetje de poedersuiker toe. Voeg tot slot de afgekoelde frambozen banketbakkersroom toe en mix dit tot een egale crème.
- Snijd het biscuit horizontaal door de helft. Smeer op een plak een dikke laag van de frambozencrème. Houd een klein beetje achter voor de garnering.
- Plaats de andere plak er bovenop en druk lichtjes aan.
- Strooi wat poedersuiker op je werkblad en rol het fondant uit tot een dunne lap. Maak een kant een klein beetje nat met wat water, zodat de fondant beter blijft plakken. Dit lukt prima met je handen, maar je zou eventueel ook een bakkwastje kunnen gebruiken.
- Leg de fondant met de natte kant naar beneden op het biscuit. Snijd de randjes weg. Snijd de biscuit daarna in negen vierkante stukjes.
- Doe de overgebleven crème in een spuitzak en spuit bescheiden toefjes op alle frambozengebakjes. Garneer elk taartje tot slot met een verse framboos.
De crème is behoorlijk zwaar, maar wel heel lekker. 🙂 De taartjes heb ik expres niet al te groot gemaakt, dat scheelt. Zijn deze frambozengebakjes niet schattig?
Mocht je ze ook eens gaan maken, vergeet dan niet om het resultaat met me te delen. Wil je dit receptje makkelijk kunnen onthouden voor een andere keer? Pin ‘m dan op Pinterest. 🙂
6 Comments
Marian
2 oktober 2018 at 08:29Wat een leuke gebakjes!!
Truusje
2 oktober 2018 at 14:51Thanks!
Joel
4 oktober 2018 at 16:15Wat een hele mooie foto’s op je blog. Wat een grappige hondjes. Ik ga een paar van je recepten uitproberen en ik begin morgen met de lasagne met zalm en spinazie (maar ik ga vers gebruiken).
Truusje
4 oktober 2018 at 16:45Dankjewel voor het compliment. Wat leuk dat je recepten gaat uitproberen! De lasagne met zalm en spinazie is één van mijn persoonlijke favorieten, haha. Verse spinazie gebruiken kan natuurlijk ook inderdaad. Ik zou het alleen na het bereiden wel even goed laten uitlekken. 🙂 Ik ben heel benieuwd wat je van de lasagne vindt.
Marlous
22 oktober 2018 at 19:40Wauw, wat zien deze gebakjes er professioneel uit! Dat wordt natuurlijk versterkt door dat dingetje haha, maar ook zonder zien ze er al prachtig uit!
Truusje
23 oktober 2018 at 10:33Ja, dat wordt zeker versterkt door dat dingetje. Grappig hè? Ik heb nog een heel zakje over, super leuk. 🙂