In de groentela van mijn koelkast trof ik nog wat verse frambozen aan. Meestal mik ik fruit dat over is in de blender en draai ik er een smoothie van. Maar bij die bramen vond ik dat op de een of andere manier zonde. Het zijn zulke mooie vruchtjes, veel te mooi om met grof geweld te vermalen. Ik dacht even na over wat ik er dan mee zou doen. Lang hoefde ik mijn hoofd er niet over te breken, want zulke fruit leent zich perfect voor een feestelijk dessert. Ik had ook nog wat Griekse yoghurt, een vanillestokje en wat bastogne koeken in huis. Ik kocht er wat kersenvlaaivulling en monchou bij en voor ik het wist stonden er heerlijke toetjes voor mijn neus. Vandaag deel ik mijn recept.
Ingrediënten:
voor vier stuks
8 bastogne koeken
150 gram bramen
350 gram Griekse yoghurt
200 gram monchou
80 gram suiker
1 vanillestokje
320 gram kersenvlaaivulling uit blik
Wat moet je doen:
- Verkruimel de bastogne koeken grof en verdeel deze kruimels over vier glazen. Ik gebruikte glazen jampotten, ook leuk.
- Voeg de Griekse yoghurt, monchou en suiker toe aan een kom. Schraap met een mes het merg uit het vanillestokje en voeg dit ook toe.
- Mix het geheel glad met een mixer.
- Schep wat van het romige mengsel over de koekkruimels.
- Maak daarna een laagje van de kersenvlaaivulling. Eindig met het romige mengsel.
- Verdeel tenslotte de bramen over de desserts. Het lekkerste is om de toetjes nog even een paar uurtjes in de koelkast te laten opstijven en ze daarna pas te serveren.
Deze desserts zijn zo gemaakt, maar mogen zeker gezien worden. Dat is precies waar ik van houd. En het allerleukste is nog wel dat de smaak ook echt heel goed is. Perfect voor als je iemand te eten krijgt. Ga jij ze ook maken?
4 Comments
Lisanne
19 december 2016 at 09:21Wat een ontzettend gave website! Ik haal er leuke desserts vanaf voor mijn kerstdinner 🙂
Bedankt!
Truusje
19 december 2016 at 09:58Dank je wel voor het compliment! Veel succes met je toetjes. 🙂
Lianne
3 juli 2019 at 21:18Hoi!
Ik heb de toetjes nu 2x gemaakt, maar er komen bonkjes van de monchou in. Heb je een idee hoe dat komt?
Truusje
3 juli 2019 at 21:47Klontjes bedoel je? Wat je zou kunnen doen is de monchou eerst even apart los mixen met de mixer. Daarna de yoghurt, vanille en suiker er nog even door mixen. Scheelt denk ik een stuk. Had zelf geen last van klontjes. Iets langer mixen kan ook helpen. 🙂