Koken

Tonijnsalade van La Place


‘s Morgens ontbijt ik altijd met twee volkoren boterhammen met pure hagelslag en een glas water. Prima ontbijtje wat mij betreft. Maar tussen de middag zit ik altijd een beetje te klooien. Dan smaakt die boterham met hagelslag me opeens totaal niet meer. Ik hoef überhaupt geen zoet tussen de middag. En kaas vind ik dan weer saai, van pindakaas op brood word ik vaak misselijk. En zo heb ik bij elk broodbeleg wel wat. Eigenlijk wil ik tussen de middag gewoon geen brood eten, daar komt het op neer. Tenzij we echt iets lekkers voor op brood in huis hebben. Zoals deze tonijnsalade bijvoorbeeld, die precies zo smaakt als bij La Place. Echt heel erg lekker. 🙂 Ik maakte dit niet meer zo vaak, maar toen ik ‘t gisteren weer at werd ik er weer zo blij van. Heerlijk! En helemaal niet moeilijk om te maken. Ik heb de verhoudingen van La Place een klein beetje aangepast naar mijn eigen smaak. Zo gebruik ik bijvoorbeeld wat minder mayonaise en appel. Wil jij thuis ook eens genieten van dit heerlijke broodje tonijnsalade? Hierbij het recept! 🙂
Tonijnsalade 24

Ingrediënten

voor ongeveer 4 broodjes 

1 blikje tonijn van 160 gram
1 klein Jonagold appeltje (of anders een halve)
1 tomaat
1 klein rood uitje
1 flinke eetlepel mayonaise
1 klein kneepje ketchup
wat sprietjes verse bieslook
peper en zout
Tonijnsalade 25

Wat moet je doen:

  1. Laat de tonijn uitlekken. Ik gebruik graag tonijn in water, maar je kunt ook een blikje tonijn in olie gebruiken. Doe de stukjes vis in een kom.
  2. Schil de appel en snijd hem in fijne blokjes. Snijd de tomaat ook in blokjes en snipper de ui fijn. Hak de bieslook. Gooi dit alles bij de tonijn.
  3. Schep daarna de mayonaise erbij plus een klein kneepje ketchup. Breng op smaak met wat peper en zout. Schep alles goed om. Je kunt eventueel nog wat extra mayonaise toevoegen als je het niet romig genoeg vindt, maar ik vind dit zelf niet nodig.

Tonijnsalade 12
Tonijnsalade 17
Tonijnsalade 13Tonijnsalade 18Tonijnsalade 15
Ik kocht wat volkoren puntjes bij de Albert Heijn en besmeerde die rijkelijk met de tonijnsalade. Zoveel lekkerder dan mijn gewone boterham! De appel maakt het lekker fris en de mayonaise maakt het smeuïg. De ketchup zorgt voor een roze kleurtje. Helaas zit er geen La Place meer in Leeuwarden, maar zo kan ik toch nog van hun heerlijke tonijnsalade genieten. 🙂  Het ruikt wel vrij sterk door de vis en het uitje, dus ik zou zoiets niet gaan eten op werk of school, haha. De tonijnsalade die nog over is bewaar ik in een schoon potje in de koelkast. Je kunt het natuurlijk geen weken bewaren, maar de dag erna kun je er nog prima een keertje van genieten. 🙂

Ga jij dit ook eens maken?

 


Dit vind je denk ik ook leuk:

No Comments

Laat een berichtje achter