Koken

Zoetzure komkommersalade met mango


Het barbecueseizoen komt er weer aan! Wij barbecueën niet zo heel vaak, maar als we het doen vind ik het wel leuk. Niet per se vanwege het vlees moet ik zeggen. Ik eet wel een paar dingetjes, maar een diehard carnivoor zonder rem ben ik niet. Ik word vooral blij van de bijgerechtjes. Een lekkere salade, stokbrood met smeersels en natuurlijk marshmallows als toetje. Houd jij daar ook zo van? Of zit je het liefst een berg worstjes, hamburgers en kipspiesjes weg te knagen? Ik wil niet generaliseren, maar ik doe het toch even: dat eten van een hele veestapel tijdens een barbecue is volgens mij vooral een mannending. Niet alle mannen doen dat natuurlijk, maar de mensen die ik het heb zien doen waren allemaal man. Zeg ik nu iets herkenbaars of denk je; joh, waar heb je het over.

Hoe het ook zij, mij staat dat overdadige aan vlees een beetje tegen en ik vind een barbecue daarom dan ook niet compleet zonder lekkere vega opties. Zoals deze heerlijke zoetzure komkommersalade met mango. Lekker fris en deze salade mag daarom zeker niet ontbreken op jouw barbecuefeestje. Hierbij het makkelijke recept. 🙂

Ingrediënten

voor ongeveer vier personen

1 komkommer
1 rode ui
1 mango
100 ml witte natuurazijn
150 ml water
3 eetlepels suiker
1 rode peper
snufje zout

Wat moet je doen:

  1. Doe de azijn, het water en de suiker in een pannetje. Verwarm zachtjes tot de suiker is opgelost. Zet het vuur daarna uit en het laat het mengsel een beetje afkoelen.
  2. Spoel de komkommer schoon onder de kraan. Snijd de uiteindes eraf en snijd de komkommer daarna in de lengte door de midden.
  3. Schraap met een lepel de zaadlijsten eruit. Snijd de komkommerhelften in dunne plakjes.
  4. Snijd het steeltje van de peper af en rol de peper daarna stevig tussen je handen heen en weer zodat alle zaadjes eruit vallen. Snijd de peper vervolgens in ringetjes.
  5. Schil de mango en snijd ‘m in blokjes. Snijd de ui in dunne halve maantjes.
  6. Doe de komkommer, de ui, de mango en de peper in een kom. Giet het azijnmengsel erover.
  7. Breng op smaak met een klein snufje zout en schep alles door elkaar.
  8. Dek de kom af met folie en laat de komkommersalade minstens een uurtje in de koelkast staan zodat alle smaken in elkaar kunnen trekken.


Mocht je niet zo van pittig houden, voeg dan een half pepertje toe. Helemaal weglaten kan natuurlijk ook. Ikzelf kan zo’n pepertje wel hebben. De zoetzure dressing zwakt het pittige ook een beetje af, dus dat scheelt. Mocht je deze salade aan kleine kinderen serveren, dan zou ik het pepertje wel skippen. 😉

Barbecue jij ook weleens? Wat serveer jij het liefst aan bijgerechtjes?

Ps. Mocht deze zoetzure komkommersalade je lekker lijken, pin ‘m dan vooral op Pinterest. 🙂


Dit vind je denk ik ook leuk:

No Comments

Laat een berichtje achter