Koken

Gegrilde kip met Carribean Spice


Ik heb meerdere potjes met kruidenmixen van Jonnie Boer in mijn voorraadkast staan. Er bestaan zoveel verschillende soorten en de vrolijk gekleurde blikjes zien er zo aanlokkelijk uit. Een hele tijd geleden viel mijn oog op een helblauw blikje met ‘Caribbean spice’. Geen idee waar het naar zou smaken, maar ik wilde het graag eens proeven. Ik besloot de kruiden uit te proberen op een stukje gegrilde kip. En dat was een schot in de roos. Jelm en ik vinden het erg lekker! Het is een perfect gerecht voor op een mooie zomerse avond. Het is zo weinig werk, je kunt het amper een recept noemen. Flans een salade in elkaar, bak wat aardappeltjes, grill de kip en klaar ben je. Super snel en lekker, echt een aanrader!
Gegrilde kip met Caribbean spice 16

Ingrediënten

voor twee personen

2 kipfilets
2 eetlepels olijfolie
2 theelepels Caribbean spice van Jonnie Boer
Ingredienten 1
Gegrilde kip met Caribbean spice 15

Wat moet je doen:

  1. Kerf de kipfilets aan beide kanten kruislings in met een scherp mes.
  2. Meng de olie en de kruiden in een kom.
  3. Voeg de kipfilets toe en wentel ze door de marinade. Ikzelf zet de schaal daarna meestal eventjes weg in de koelkast zodat de kruiden goed in het vlees kunnen trekken. Heb je veel haast, dan kun je deze stap eventueel ook overslaan.
  4. Zet een grillpan op het vuur. Laat hem goed heet worden. Zet het vuur daarna wat lager en leg de kipfilets in de pan.
  5. Laat ze ongeveer 7 minuten per zijde bakken. Heb je hele dikke kipfilets, dan zal het waarschijnlijk iets langer duren. Check altijd even of de kip daadwerkelijk goed gaar is.

Gegrilde kip met Caribbean spice 1.1.
Gegrilde kip met Caribbean spice 3
Gegrilde kip met Caribbean spice 6 Gegrilde kip met Caribbean spice 12 Gegrilde kip met Caribbean spice 8
Gegrilde kip met Caribbean spice 13
Ook al heb ik net geluncht, als ik de foto’s zie ik krijg ik gelijk weer zin in deze gegrilde kip. Mmm, zo lekker! Mocht je trouwens benieuwd zijn waar de kruidenmix uit bestaat dan deel ik dat bij dezen ook nog even. Caribbean spice bevat paprika, nigellazaad, knoflook, ui, zeezout en peterselie. In een potje zit 70 gram, dus je kunt er een behoorlijke tijd mee doen. Ik kocht de kruidenmix bij de Albert Heijn en betaalde er €3,66 voor. Ik kan je deze kruiden echt aanraden. Ik zou sowieso even een kijkje nemen bij het schap waar je de kruidemixen van Jonnie Boer vindt, want er zijn nog veel meer smaken. Er zit voor iedereen wel iets bij denk ik.

Ga jij dit fijne zomergerecht ook eens maken?

Ps. Benieuwd naar meer recepten met een kruidenmix van Jonnie Boer? Ik maakte eerder al eens puntpaprika’s klaar die ik vulde met kruidig gehakt. Ik gebruikte de Garam Masala kruiden van Jonnie Boer. Ook heel lekker! Het recept vind je hier.


Dit vind je denk ik ook leuk:

No Comments

Laat een berichtje achter