DIY

Aan de knutsel: leuke voorraadpotjes


Op het linkergedeelte van ons aanrecht is het vrijwel altijd een chaos. Overal slingeren hondensnoepjes in zakjes en lelijke plastic potten. Dat kon beter, leek me zo. Op Pinterest kwam ik ooit eens een foto tegen van jars (of in gewoon Nederlands gezegd, glazen potjes!) met daarop plastic dieren in een mooie kleur gespoten. Super simpel, maar wel heel erg leuk. Ik wist alleen nooit wat ik in die potjes moest stoppen en dat weerhield me er altijd een beetje van om er zelf ook mee aan de slag te gaan. Maar nu wist ik het wel! Hondensnoepjes dus.

De afgelopen tijd heb ik allerlei glazen potjes verzameld. Het leek mij leuk om allerlei verschillende glazen potjes te gebruiken, en het spaart bovendien een stuk sneller.Bewerkt 9Voor de plastic dieren struinde ik speelgoedwinkels, de Hema en de Action af. Allemaal tevergeefs. Ik vond mijn heil uiteindelijk op marktplaats. Daar worden plastic dieren volop aangeboden voor kleine prijsjes. Perfect voor een DIY dus. Ook op rommelmarkten kom je plastic dieren  nog weleens tegen, dus dat zou je ook kunnen proberen.Bewerkt 1

Wat moet je doen:

Stap 1. Week de glazen potjes in heet water en wat afwasmiddel, zodat je de etiketten er gemakkelijk vanaf kunt halen. Was ook de dekseltjes van de potjes en de plastic dieren in een sopje. Sommige lijmresten kunnen erg hardnekkig zijn (spreek uit ervaring), en dan kom je er niet met alleen afwasmiddel. In dat geval kun je het beste en beetje aceton of nagellakremover op een watje doen en daarmee over het potje poetsen. Lijmresten verdwijnen dan opeens wél als sneeuw voor de zon.

Stap 2. Schuur de dekseltjes van de potjes lichtjes met wat schuurpapier, hierdoor hecht de primer beter.

Stap  3. Bepaal op welk dekseltje je welk dier wilt hebben. Lijm de plastic dieren daarna vast en druk ze goed aan. Ik gebruikte hier een lijmpistool voor, maar alleslijm kan ook.

Stap 4. Spuit een laag primer op de dekseltjes met de dieren. Doe dit niet in huis, maar liever buiten of in een goed geventileerde ruimte. Ik ging aan de slag in het fietsenschuurtje met de deur open. Zo had ik geen last van de wind, maar wel genoeg ventilatie.

Stap 5. Laat de primer een nachtje drogen.

Stap 6. Spuit de dieren vervolgens in een kleur naar keuze. Breng eventueel meerdere laagjes aan en laat tussendoor goed drogen.

Bewerkt 2Laat de dekseltjes goed drogen en klaar zijn je potjes! Mocht je er ook iets eetbaars in willen bewaren, wees er dan zeker van dat je potjes goed schoon zijn en dat alle eventuele aceton goed verwijderd is.Bewerkt 4Bewerkt 5.1.Bewerkt 6Bewerkt 7


Dit vind je denk ik ook leuk:

2 Comments

 • Reply
  Willy
  16 augustus 2016 at 17:34

  Wat een leuke ideeën ga het zeker proberen !
  Succes met je website

 • Reply
  Miranda | Taxx Life Blog
  1 mei 2018 at 14:35

  Super leuk! Ik vraag me alleen af of de dieren niet snel afbreken als je alleen een lijmpistool gebruikt?

 • Laat een berichtje achter