DIY Wonen

Een workshop van Bloomon


Ik houd van bloemen, maar erg veel verstand heb ik er niet van. Ik ken aardig wat soorten, maar het lukt me nooit bijzonder goed om ze een beetje leuk in een vaas te schikken. Bij mij is het altijd meer een gevalletje van ‘God zegene de greep’. Soms pakken mijn boeketten goed uit, maar vaak genoeg ook niet. Toen ik op Facebook een workshop van Bloomon tegenkwam was ik dan ook direct enthousiast. Ik heb hun boeketten al vele malen op blogs voorbij zien komen en ‘t is helemaal mijn smaak. 🙂 Ik zag dat de workshop plaats zou vinden bij de Flinkefarm in Hemelum en dat maakte me nog enthousiaster. Ik vind de Flinkefarm een hele toffe plek! Ik boekte gelijk tickets voor mijn zusje en mij en gisterochtend crosten we naar het zuiden van Friesland. Dat ging niet helemaal vlekkeloos overigens, want er werd gewerkt aan de weg en dus kon ik de weg die ik wilde nemen niet bereiken. En het regende ook nog eens pijpestelen, dus erg lekker reed het niet. Maar we hebben het gered! Eenmaal in de Flinkefarm was ik de route-ellende alweer snel vergeten, want de aanblik van alle mooie gekleurde bloemen stemde direct vrolijk.

Tijdens de workshop werd ons voorgedaan hoe we een grote bos bloemen messy, maar mooi konden stijlen volgens de huisstijl van Bloomon. Alles werd duidelijk voorgedaan en uitgelegd door een opgewekte jonge bloemiste en daarna mochten we zelf aan de slag. Het leek zo gemakkelijk, maar je moet er echt even handigheid in krijgen. Leuk om te doen was het wel en de bloemen waren zo mooi! Je boeket mocht mee naar huis, de vaas mocht helaas niet mee. Dat vond ik wel jammer, want de vaas leende zich perfect voor zulke grote boeketten.
Bloomon workshop 13
De Flinkefarm was als locatie geknipt voor deze workshop en mijn zusje en ik vonden het dan ook een hele gezellige ochtend. Of nou ja ochtend.. Na een uur en een kwartier was de workshop alweer voorbij. Best kort, maar lang genoeg om kennis te maken met de basistechniek. En leuk was ‘t zeker, dus mocht je ook graag eens willen leren hoe je je bloemen fatsoenlijk in een vaas kunt krijgen, dan kan ik je zeker aanraden om een ticket bij Bloomon te bestellen. Een ‘bloemschikworkshop’ klinkt misschien vrij oubollig, maar oubolligheid was bij deze workshop nergens te bespeuren. De boeketten van Bloomon zijn helemaal van nu en ik houd van hun stijl van bloemschikken. Lekker rommelig en zeker niet stijf, maar altijd stijlvol en vooral kleurrijk. De workshops worden vrij regelmatig gegeven op locaties door heel Nederland en België. Houd de Facebookpagina van Bloomon in de gaten of check hun website. Ik betaalde trouwens €27,50 voor mijn ticket en dat vind ik een prima prijs. De begeleiding was goed en persoonlijk, de bloemen schitterend en de cake erg lekker. 😉

Ik nam mijn camera mee en schoot natuurlijk wat sfeerfoto’s. Bloemen zijn zo fotogeniek! En staat mijn zusje er niet leuk op in haar bloemenjurkje? Ze kan zo in een brochure vind ik. 🙂Bloomon workshop 1.2.
Bloomon workshop 4
Bloomon workshop 5
Bloomon workshop 18Collage 1
Bloomon workshop 9 Bloomon workshop 10
Collage 2
Bloomon workshop 16Bloomon workshop 14  Bloomon workshop 17
Wat denk je, zou jij ook weleens zo’n workshop willen volgen?


Dit vind je denk ik ook leuk:

No Comments

Laat een berichtje achter