DIY

Een paasboeket schikken


Het leek me al een tijdje leuk om zelf een mooi boeket te schikken van zelfgekozen bloemen. Nu waren mijn bloemschik-skils nooit zo om over naar huis te schrijven, maar na mijn workshop bij Bloomon van laatst durfde ik het wel aan. Ik wandelde met Hermie naar de bloemist en voor de verandering blafte Herm eens niet de hele hut bij elkaar. Ik kon dus lekker rustig bloemen kiezen. Ik koos onder andere voor een witte en roze lisianthus, een gele tulp, een babyroze gerbera en een felroze roos. En natuurlijk wat craspedia’s, want die schattige gele bolletjes vind ik altijd een aanrader. Om de bos verder aan te vullen fietste ik naar de Appie. Ik kocht daar een bosje trosanjers in vrolijke kleurtjes. Ik vind het top bloemen, want ze blijven altijd heel lang staan en ik vind ze er mooi uitzien. En ze kosten geen drol! Perfect als opvulling in je boeket dus. Zo blijft alles toch een beetje betaalbaar, want als ik alle bloemen bij de bloemist had gekocht was ik wel erg veel kwijt geweest. Je hebt nu eenmaal best wat bloemen nodig om een vaas een beetje leuk vol te krijgen. Ik hoorde laatst trouwens dat trosanjers typische grafbloemen zijn, maar die associatie heb ik er gelukkig niet mee. Ik vind ze juist erg Paas-proof!
Paas boeket 1
Het leek me leuk om niet zomaar een boeket te schikken, maar de bloemen te combineren met paastakken. Gewone paastakken met heel veel frutstels erin vind ik niet meer zo van nu, maar een paar takken gecombineerd met een bos vol verse bloemen vind ik dan wel weer heel leuk. Ik kocht bij de Albert Heijn dus ook een bosje paastakken en ik nam bovendien wat kersenbloesem takken mee.

Ik schikte de bos volgens de basistechniek van Bloomon, die eigenlijk verrassend simpel is. Pak eerst vier middelgrote bloemen met een beetje een stevige steel. Plaats die als een kruis in een vaas. Draai de vaas telkens rond en plaats er kruislings nieuwe bloemen in. Hierdoor wordt je boeket best wel stevig en valt het niet zomaar uit elkaar, zo leerde ik tijdens de workshop. Op het laatst stak ik wat takken in het boeket en klaar was ik.
Paas boeket 3
Paas boeket 2
Ik besloot de paasversiering subtiel te houden. Ik kocht onlangs mooie paaseieren van keramiek in pastelkleurtjes bij de Blokker. Vind ik mooier dan plastic, maar deze eieren zijn wel wat zwaarder. Ik hing ze daarom in de kersenbloesem takken, want die kunnen het gewicht wat beter aan. Ik ging voor slechts vier eieren, want less is more. 😉 En klaar was mijn Paasboeket. Ik vind hem heel leuk geworden! Ik heb ‘m op het dressoir in de woonkamer gezet en blijf er maar naar kijken. Ik word er vrolijk van! Ik vind ‘t ook erg geschikt voor op tafel voor tijdens het Paasontbijt of een -brunch.
Paas boeket 5
Paas boeket 6
Paas boeket 7
Paas boeket 9
Paas boeket 10
Paas boeket 11
Paas boeket 14
Paas boeket 16
Wat vind jij van het resultaat? Heb je ook zin gekregen om zoiets te maken? Ik zou het leuk vinden als je het resultaat met me deelt op social media. 🙂 Ik ben benieuwd naar jouw Paasboeket!


Dit vind je denk ik ook leuk:

2 Comments

 • Reply
  Femke
  5 april 2017 at 13:51

  Wauw, wat een prachtig boeket en zo leuk gedaan met die paaseitjes. Echt een heel leuk idee :-)!

  • Reply
   Truusje
   5 april 2017 at 14:23

   Dank je wel voor het compliment!

  Laat een berichtje achter