DIY

Twee toffe DIY’s waar je wat aan hebt


Als kind keek ik altijd erg uit naar de vrijdagmiddag. Dan hadden we ‘creatieve middag’ op school. Voor sommige kinderen was dat een vervelend verplicht nummertje (dat had ik met sport!), maar ik genoot er ontzettend van. Ook thuis knutselde ik veel. Ik maakte hele steden van lege hagelslagdoosjes en ook met wc-rollen wist ik wel raad. Ik heb er ooit eens een ‘pepernotenmachine’ van gemaakt en die is nog gepresenteerd aan Sinterklaas ook. Het idee was dat je een pepernoot bovenin de ‘machine’ liet vallen, en na heel veel schudden en rommelen viel diezelfde pepernoot er via vele wc-rollen weer uit en werd ‘ie waarschijnlijk nog opgegeten ook. Lekker smakelijk, echt een steengoed idee.

En zo had ik meer projecten. Ik herinner me dat ik ook eens een heel huis heb gemaakt, inclusief gordijntjes en met echte stukjes vloerbedekking. Hartstikke leuk, maar totaal nutteloos. Toen ik ouder werd realiseerde ik me dat eigenlijk al mijn knutsels nutteloos waren. Daardoor begon ik knutselen minder leuk te vinden. Ik wilde zo graag iets maken waar je ook wat aan had, maar daar was ik toen nog niet toe in staat.

Daarom vind ik het ontzettend leuk dat er tegenwoordig zoiets als Pinterest bestaat. Je vindt er duizenden knutsels, inmiddels DIY’s genoemd, gemaakt door volwassenen. En het allerleukste is nog wel dat het knutsels zijn waar je negen van de tien keer wél iets aan hebt. Ook op blogs kom ik regelmatig de leukste ideeën tegen. Twee daarvan heb ik een tijd terug gemaakt en ik heb er nog steeds dagelijks plezier van. Vandaag laat ik je zien welke twee DIY’s dat zijn en waar je de werkbeschrijvingen kunt vinden.

Jack Daniels olielamp

De website www.kittehscupcakes.nl volg ik al jaren. Hij wordt gerund door twee vrolijke zusjes met de leukste ideeën. Een hele tijd terug hadden ze een olielampje gemaakt van een lege whiskyfles. Zo ontzettend leuk! Ik besloot het lampje ook te maken. Het is super eenvoudig, maar het resultaat is erg tof. Het lampje brandt mooi en staat leuk in mijn interieur. Een aanrader dus. Wil je ook zo’n sfeervol lampje maken? Kijk hier voor de werkbeschrijving, inclusief filmpje.

OlielampjeOlielampje 2

Hondenkussen

Deze toffe DIY kwam ik tegen op de blog van de Karwei. Ik vind het heel erg leuk dat steeds meer merken en winkels met blogs beginnen. Je kunt het als commercieel zien, maar dat kan mij dan weer niet zoveel schelen. De ideeën zijn vaak erg leuk en daar gaat het om wat mij betreft. De Hema heeft ook een leuke blog met toffe ideetjes trouwens.

Voor ik verder afdwaal; terug naar het hondenkussen. Het idee is bedacht en uitgevoerd door Anni Karvonen. Zij maakte een hondenkussen van een vloerkleedje. Super leuk én handig, want vloerkleedjes zijn lekker stevig en vormen de perfecte basis voor zo’n kussen. Je moet er alleen wel rekening mee houden dat zo’n kleedje erg kan rafelen, knip de stof dus ruim af voor je aan het naaien slaat. Mijn kleedje kocht ik bij de Karwei, het kussen komt bij de Ikea vandaan. Ik heb daar gewoon een goedkoop hoofdkussen aangeschaft.

Het naaien zelf heb ik met de hand gedaan. Ik heb er ook een rits ingezet, dat leek me het meest praktisch. Het was even een werkje, maar dan heb je ook wat. Het allerleukste aan deze DIY vind ik dat er echt gebruik van wordt gemaakt. Ik had het kussen nog maar net op de grond gelegd of Hermie ging er al tevreden op liggen. Ook nu ligt hij er nog regelmatig op, echt heel leuk.

Hondenkussen 1Hondenkussen 4 Hondenkussen 3 Hondenkussen 2
Ik heb alweer heel veel nieuwe ideetjes in mijn hoofd waar ik me binnenkort aan wil wagen. Als ze goed lukken zie je ze binnenkort ook op de blog!

 


Dit vind je denk ik ook leuk:

No Comments

Laat een berichtje achter