DIY

Lekker koel | Hondenijsjes


Vorige zomer zag ik op Facebook dat iemand ijsjes voor zijn hond had gemaakt. Ik vond dat zo’n ontzettend goed idee. Alleen had ik toen nog geen hond, gelukkig wel een goed geheugen. Nu ik inmiddels wel een hondje heb moest ik deze zomer meteen weer aan die hondenijsjes denken. Ik ging even googelen en kwam verschillende recepten tegen, waaronder ijsjes met banaan, yoghurt, honing, tonijn, pindakaas en appelmoes. Ik weet het niet hoor, maar zulke ingrediënten lijken mij niet echt geschikt voor viervoeters.

Ikzelf besloot daarom voor basic ijsjes te gaan, gewoon van hondenvoer. Dan weet je zeker dat je goed zit! Ik was erg benieuwd of Hermie de bedoeling van een ijsje voor een hond zou snappen en of hij het lekker zou vinden. Ik had verwacht dat hij eventjes zou moeten wennen. Bleek totaal niet het geval, hij begon direct gretig te likken en kneep daarbij zijn oogjes gelukzalig dicht. Alsof hij nog nooit anders gedaan had. Zo schattig! Wij zitten inmiddels op een punt dat Hermie al opspringt zodra mijn vriend een raketje voor zichzelf uit de vriezer vist. Een dikke aanrader dus! Vandaag laat ik zien hoe je op eenvoudige wijze je hond heel erg gelukkig kunt maken op een hete dag.

Ingrediënten:

voor zes ijsjes voor je hond 

75 gram hondenbrokjes
300 ml water

Ingredienten

Wat moet je doen:

Gooi het water en de hondenbrokjes in een keukenmachientje en draai er een egale massa van. Je kunt ook de blender gebruiken. Verdeel het mengsel over zes ijsvormpjes en steek er stokjes in. Je kunt ook Dentasticks gebruiken, maar ik kies graag voor houten stokjes. Zo’n ijsje vult het maagje van mijn kleine hond al genoeg, ik vind een Dentastick dan iets te veel van het goede worden. Als je een hele grote hond hebt met een grotere maag, dan kun je dit natuurlijk wel overwegen.

Plaats de ijsjes voor een paar uurtjes in de vriezer en klaar zijn ze!

Hondenijsjes in de maak
Als het het trouwens een heel vies idee vindt om hondenvoer in een je keukenmachine/blender te vermalen, dan kun je deze stap ook weglaten. Je kunt ook gewoon wat brokjes in de ijsvormpjes doen en daar wat water bij gieten. Je ijs is dan minder egaal, maar het zal je hond waarschijnlijk een worst wezen. Mocht je trouwens geen ijsvormpjes in huis hebben, dan kun je ook plastic bekertjes gebruiken.

Safety first

Als je een ijsje aan je hond wilt geven, houd het ijsvormpje dan eerst even onder de hete kraan. Zo krijg je het ijs makkelijk uit het vormpje en doordat het ijsje ietsje minder intens koud wordt, voorkom je dat je hond zijn tong eraan vast blijft plakken.

Ikzelf blijf er altijd bij als ik mijn hond een ijsje geef. Ik houd het houten stokje zelf vast en laat Hermie eraan likken. Zo kan ik erop toezien dat hij uiteindelijk niet ook het stokje opvreet, want daar acht ik hem toe in staat. En nog een tip; geeft het ijsje niet in huis, maar lekker buiten (in de schaduw). Want door al dat geslobber valt er nog weleens iets op de grond.

IJsjes 2IJsjes 4IJsjes 5
En natuurlijk een paar onsmakelijke, maar grappige foto’s van een intens gelukkige Cavalier. Die wilde ik jullie niet onthouden.Hermie 1Hermie 2Hermie 4Hermie 3Hermie 5

 


Dit vind je denk ik ook leuk:

3 Comments

 • Reply
  Corry Coremans
  24 juli 2019 at 18:54

  Hallo Truusje,
  Wat een goed idee, ik ga ze zometeen gelijk maken, mijn hondje zal er ook blij mee zijn!
  En wat een leuke foto’s van jouw hondje, je ziet inderdaad dat hij er lekker van geniet!

  • Reply
   Truusje
   24 juli 2019 at 20:59

   Wat leuk, heerlijk met dit warme weer.

 • Reply
  Jessica
  4 augustus 2022 at 12:02

  Zo maak ik ze ook voor onze aussie en als ik maar zeg wil Bailey een ijsje komt hij meteen aangerend

 • Laat een berichtje achter