Film

Films en series van de laatste tijd #9

series

Zo ga je een eeuwigheid niet naar de bioscoop en zo zit je er in korte tijd twee keer. Ik bekeek Creed II en Bohemian Rhapsody op het grote scherm en verder worstelde ik me de afgelopen tijd door lekker veel series. De winter is daar wat mij betreft het perfecte seizoen voor. 🙂 Kun je nog wel wat tv-tips gebruiken? Bijna alles wat ik zag vind ik het kijken waard, dus scroll snel verder voor mijn lijstje.

Films

Creed II
Amerikaanse boksfilm uit 2018

Creed II is de achtste film in de reeks rond bokslegende Rocky Balboa. Hij bokst inmiddels zelf niet meer, maar is de coach van zijn pupil Adonis Creed. Die moet het dit keer opnemen tegen de zoon van een rivaal van lang geleden. Een enorm potige jongen, die ook nog eens een kop groter is. Behalve indrukwekkende scenes in de ring is het niet alleen maar vechten wat de klok slaat. De film bevat ook veel emotie, drama, liefde en passie; kortom een heus verhaal. Als je alleen voor het rammen komt, dan kan deze film misschien wat langdradig aanvoelen. Maar houd je juist wel van een stoere film met ook nog een verhaal, dan is Creed II het kijken waard. Het is natuurlijk een genre waar je van moet houden, maar ik heb alle Rocky-films gezien dus deze mocht niet ontbreken. 🙂

Bohemian Rhapsody
Britse muziekfilm uit 2018

Bohemian Rhapsody… Een film die ik heel graag wilde zien, het liefst in de bioscoop op een lekker groot scherm. Dat is gelukt en het was het geld meer dan waard. Deze film spat van het scherm af! Bohemian Rhapsody vertelt het verhaal van de beroemde zanger Freddie Mercury, het boegbeeld van Queen. Zijn moeizame relatie met zijn ouders, de eenzaamheid, het succes, de keerzijde, zijn liefdesleven. Alles komt aan bod. Ik zag dat er mensen waren die de moeite hadden genomen om op internet op te sommen welke details niet kloppen. Wat mij vooral opviel was hoeveel details er wél kloppen. De band is bijvoorbeeld extreem goed gecast, bijna eng. En vooral het iconische optreden tijdens Live Aid, wat in de film uitgebreid aan bod komt, lijkt exact op het echte concert uit 1985. De kleding, de bekertjes drinken op de piano, de bewegingen. Zó knap gedaan. Prachtig om te zien. Een heerlijke film om naar te kijken én te luisteren. 🙂

Series

Ik weet wie je bent
Nederlandse dramaserie uit 2018

De KRO-NCRV kwam met een nieuwe ‘spannende’ serie op de proppen en natuurlijk wekte dat mijn belangstelling. Ik ging kijken en meestal is het zo dat series me niet lang genoeg kunnen duren. Bij deze serie was juist het omgekeerde aan de hand. Ik kon niet wachten tot het afgelopen was, maar ik bleef toch maar kijken omdat ik wilde weten hoe het afliep. Vooral de laatste afleveringen waren een worsteling. Waarom? Het verhaal werd steeds ongeloofwaardiger en de personages wisten me niet te raken. Middelpunt van de serie is de gehaaide advocaat Daniël Elias (gespeeld door Daan Schuurmans). Op een dag wordt zijn nichtje vermist en Elias is de laatste die haar gezien heeft en bovendien worden er sporen in zijn auto gevonden. Hij lijkt de dader, maar doet er alles aan om zijn onschuld te bewijzen. De rest van de familie is minstens zo gehaaid en koud en dat maakt deze serie naar mijn mening zo onprettig om te kijken. Plus dat het verhaal te vergezocht is om nog leuk te zijn. Wat mij betreft de minste serie die ik ooit gezien heb.

La Mante 
Franse thriller serie uit 2017

Van een hele slechte serie schieten we door naar een zeer goede die mijn aandacht moeiteloos wist vast te houden; de Franse Netflix-serie La Mante. Het verhaal gaat over de vrouwelijke seriemoordenaar Jeanne. Ze zit al jaren achter slot en grendel, maar dan opeens worden er opnieuw opvallende moorden gepleegd, precies volgens haar kenmerkende werkwijze van destijds. Jeanne biedt de politie haar hulp aan om de copycat te ontmaskeren. Maar op één voorwaarde. Ze wil per se met haar zoon samenwerken. Hij is inmiddels volwassen en werkt bij de politie. Wat volgt zijn razend spannende afleveringen met veel plotwendingen. Je wordt lekker vaak op het verkeerde been gezet, maar aan het einde valt alles op zijn plek. Kortom, een top serie waar ik intens van genoten heb.

La Trêve (The Break)
Belgische thrillerserie uit 2016

De Belgische serie La Trêve speelt zich af in een klein dorp middenin de Belgische Ardennen. Rechercheur Peters is er net naartoe verhuisd vanuit Brussel met zijn dochter. Hij is er geboren en hoopt er wat rust te vinden na het overlijden van zijn vrouw. Maar dan spoelt er een lijk aan in de rivier en moet Peters meteen volop aan de bak. Er wordt gedacht aan zelfmoord, maar Peters gelooft daar niet in. Verschillende dorpsbewoners worden aan de tand gevoeld en veel van hen blijken wonderlijke geheimen met zich mee te dragen. Met Peters’ eigen geestelijke gezondheid gaat het ook steeds minder, waardoor de spanning nog verder oploopt. Een fijne serie om te kijken. Niet de allerspannendste die ik ooit gezien heb, maar verre van saai. Zeker een aanrader om eens te gaan kijken deze winter.

Judas
Nederlandse dramaserie uit 2018

Het verhaal van Willem Holleeder blijft interessant. Na vele films en boeken is er nu ook een serie; Judas. Naar het gelijknamige boek van zijn zus Astrid Holleeder, die dan ook centraal staat in de serie. Rifka van Lodeizen neemt deze rol op zich en dat doet ze heel goed. Willem Holleeder wordt gespeeld door Gijs Naber. Ik moest echt even twee keer kijken en vooral goed luisteren voor ik dat doorhad, want zijn uiterlijk is flink onder handen genomen. Even wennen, maar het komt de serie wel ten goede. Gedurende de afleveringen zie je verschillende levensfases van Astrid voorbijkomen. Jaar jeugd, haar leven als jongvolwassene en haar leven nu. Zich losmaken van haar broer blijkt onmogelijk. Hij is er altijd en beheerst haar leven. Heel erg beklemmend en bizar om te zien. Maar wel perfect materiaal voor een serie en de afleveringen kijken dan ook heerlijk weg. Een aanrader!

Glacé ( The Frozen Dead)
Franse thrillerserie uit 2017

Omdat ik dol ben op Franse spannende series besloten we via Netflix Glacé te gaan kijken. Het verhaal speelt zich af in de Franse Pyreneeën, middenin de winter. Het levert prachtige beelden op vol natuur, sneeuw en kou. De intro van de serie is ook heel mooi gemaakt trouwens. Maar het gaat natuurlijk om het verhaal. Rechercheur Martin Servaz moet in actie komen omdat er gruwelijke moorden worden gepleegd in de streek. Alle sporen wijzen naar een seriemoordenaar die al jaren vast zit. Servaz kent hem nog vanuit het verleden. Een doodenge seriemoordenaar, een gesloten psychiatrische instelling hoog in de bergen, geheimen uit het verleden… Glacé heeft alle ingrediënten in zich om bloedstollend te zijn, maar toch wist deze serie mij niet helemaal mee te slepen. Ook niet te vervelen trouwens. Leuk om te kijken, zeker niet saai, maar geen ‘op-het-puntje-van-mijn-stoel-serie’.

Doris
Nederlandse dramaserie uit 2013
Dat er vorig jaar een film rond het personage Doris was uitgekomen wist ik, maar het bestaan van een serie was mij ontgaan. Via Videoland kwam ik de afleveringen tegen en besloot ze te gaan kijken. Tjitske Reidinga speelt Doris, een pas gescheiden vrouw van bijna veertig. Ze moet haar leven helemaal opnieuw zien op te bouwen, samen met haar twee puberkinderen. De relatie met haar ex is moeizaam, haar nieuwe baantje in een kookwinkel is vreselijk en met haar liefdesleven weet ze het ook allemaal even niet meer. Maar gelukkig heeft ze een beste vriend op wie ze kan bouwen; Tim, gespeeld door Jacob Derwig. De eerste aflevering vond ik vrij nietszeggend, maar al snel kreeg ik toch een zwak voor Doris en haar wonderlijke manier van doen. De teksten zijn grappig en het scenario werd steeds leuker. Voor ik het wist had ik alle afleveringen gezien en ik moet zeggen, het is jammer dat het maar bij één seizoen gebleven is.

Tot zover mijn lijstje. Mijn absolute favorieten? Daar hoef ik niet lang over na te denken. Bohemian Rhapsody en La Mante springen er voor mij echt uit. Op de voet gevolgd door Judas, want daar heb ik ook erg van genoten.

Momenteel ben ik The Bridge aan het kijken en ik zag dat er binnenkort ook weer wat interessante films aankomen in de bioscoop.

Als je nog aanraders voor me hebt, hoor ik het graag. 🙂

 

 


Dit vind je denk ik ook leuk:

No Comments

Laat een berichtje achter