Koken

Tropical Chili con Carne


Ik was als kind een makkelijke eter en dat ben ik nog. Ik lust bijna alles. Maar met chili con carne kon je me lange tijd niet blij maken. Tegenwoordig zie ik er uitdaging in om alles wat ik vroeger niet te vreten vond, nu zo klaar te maken dat ik het wél lust. Bij chili con carne is die missie inmiddels geslaagd. Nu op naar ‘project zuurkool’.

Het heeft wel een tijdje geduurd voor ik mijn favoriete chili recept te pakken had. Ik heb verschillende recepten geprobeerd en heb daaruit uiteindelijk mijn eigen favoriete combinatie samengesteld. Ik vind chili con carne nu wel echt lekker en maak het regelmatig. Peulvruchten zijn bovendien heel gezond, dus ook dat vind ik een goede reden om het af en toe op tafel te zetten.

Ik houd van een goedgevulde chili en gooi er dus van alles in. Wortel, paprika, uien, knoflook, mais en kruiden… Lekker warm en winters. Maar ik vind het ook leuk om de zomer niet te vergeten en dus voeg ik graag tropische accenten toe; mango en ananas. Dat maakt het net iets frisser en zoeter. Mocht je dat niet goed toe lijken, dan kun je het tropische gedeelte ook overslaan. Ook zonder mango en ananas is mijn chili con carne namelijk nog steeds hartstikke lekker. Vandaag deel ik het recept voor een flinke pan vol chili.

ingredienten-2

Ingrediënten:

2 uien
1 rode paprika
1 winterpeen
1 rode peper
2 tenen knoflook
300 gram rundergehakt
2 theelepels komijnpoeder
1 theelepel kaneel
peper en zout
1 blik tomatenblokjes van 400 gram + een half blikje met water
± 400 gram bonen (ik gebruik altijd bruine bonen en kidneybonen)
1 klein blikje mais
150 gram mango
150 gram ananas

Wat moet je doen:

  1. Snijd de ui, de paprika en de wortel in kleine stukjes. Halveer de rode peper en verwijder de zaadlijsten en de zaadjes. Snijd ook het pepertje fijn.
  2. Verwarm een scheut (olijf)olie in een braadpan. Fruit de ui en het pepertje aan. Pers ook de tenen knoflook uit boven de pan.
  3. Voeg vervolgens het gehakt toe samen met de kaneel en de komijn. Bak het gehakt rul. Breng verder op smaak met zout en wat peper.
  4. Gooi de paprika en de wortel erbij. Bak dit even mee.
  5. Giet daarna het blik tomatenblokjes erbij. Schenk er vervolgens een half blikje water bij.
  6. Laat het geheel een half uurtje pruttelen zodat de saus kan indikken en de stukjes wortel kunnen garen.
  7. Snijd in de tussentijd de mango en de ananas in kleine stukjes. Als je geen zin hebt om dit fruit te snijden, dan kun je ook diepvriesfruit gebruiken. Ikzelf gebruik meestal verse ananas, maar mangoblokjes uit de vriezer. Spoel de bonen om in een vergiet.
  8. Voeg daarna de mango, de ananas, de mais en de bonen toe. Verwarm dit nog even mee.

chili-con-carne-1-2chili-con-carne-2

chili-con-carne-3chili-con-carne-4

 

 

 

 

 

 


Dit vind je denk ik ook leuk:

No Comments

Laat een berichtje achter