Koken

Mini cheesecakejes voor Pasen


Het is je vast niet ontgaan, ik zit helemaal in de paassferen! Vandaag deel ik opnieuw een leuk paasreceptje. Ik maakte mini vanillecheesecakejes die ik garneerde met wat kokos en schattige paaseitjes. Super cute en heel makkelijk om te maken. Lees verder voor het recept. 🙂
Paas cheesecakejes 1

Ingrediënten

voor ongeveer 14 stuks

200 gram choclate chip cookies (smaak witte chocolade en cranberry) van de AH
25 gram gesmolten boter
300 gram roomkaas
200 gram crème fraîche
150 gram suiker
1 theelepel vanille-essence
2 eieren
1 theelepel maizena
gekleurde chocolade eitjes ter garnering
een paar eetlepels geraspte kokos
ongeveer 50 gram poedersuiker
een drupje water

Wat moet je doen:

  1. Verwarm de oven voor op 140 graden.
  2. Vermaal de koekjes tot fijne kruimels in een keukenmachine of met de hand. Smelt de boter in een pannetje. Voeg de gesmolten boter toe aan de koekkruimels. Roer dit door elkaar of mix ‘t door elkaar in de keukenmachine.
  3. Doe de papieren cupcakevormpjes in een cupcake-bakvorm. Schep wat van het koekmengsel op de bodem van elk vormpje en druk aan met de bolle kant van een lepel.
  4. Ga verder met het maken van het cheesecake-mengsel. Klop hiervoor de roomkaas los in een kom met de mixer.
  5. Voeg daarna de suiker, het vanille-essence en een snufje zout toe en mix dit er vlug doorheen.
  6. Voeg vervolgens de eieren één voor één toe en mix tot ze zijn opgenomen.
  7. Gooi de crème fraîche erbij en mix ook dit er kort doorheen. Voeg tot slot de maizena toe en mix dit door het mengsel.
  8. Vul de papieren vormpjes met het cheesecake-mengsel. Schuif de cheesecakejes daarna een half uurtje de oven in.
  9. Laat ze als ze gaar zijn op kamertemperatuur komen en zet ze vervolgens nog een paar uurtjes in de koelkast.
  10. Roer voor de garnering de poedersuiker met een klein drupje water tot een glazuur.
  11. Besmeer de bovenkant van de cheesecakejes met een dun laagje glazuur. Strooi er vervolgens lichtjes wat kokos overheen.
  12. Dip elk chocolade eitje lichtjes in de glazuur en decoreer de cheesecakejes ermee.

 

Paas cheesecakejes 3 Paas cheesecakejes 6 Paas cheesecakejes 10
Paas cheescakejes 1Paas cheesecakejes 9
Lief zijn ze hè? Die schattige decoratie-eitjes kocht ik gewoon bij Albert Heijn. Ik gebruikte nu chocolate chip cookies van de AH, maar je kunt natuurlijk ook andere koekjes gebruiken zoals biscuitjes of bastognekoeken. Ik merkte dat de chocolate chip cookies maar weinig gesmolten boter nodig hadden, anders werd het veel te plakkerig. Als je andere koekjes gebruikt heb je denk ik wel wat meer gesmolten boter nodig om een goede bodem te kunnen maken. Waarschijnlijk zul je dan 50 tot 75 gram gesmolten boter nodig hebben.

Ik nam deze cheesecakejes mee naar mijn werk en ze waren binnen één ochtend op. 🙂 Ga jij deze schattige cheesecakejes ook serveren met Pasen?

 


Dit vind je denk ik ook leuk:

No Comments

Laat een berichtje achter