Het is bijna Valentijnsdag en natuurlijk hoort daar een receptje bij. Dit jaar ben ik voor een lekker toetje gegaan. Romig, luchtig, fruitig en zoet. Precies waar ik zelf het allermeeste van houd als het op toetjes aankomt. Oké, het is waarschijnlijk niet Jelm zijn favoriet, maar dat is helemaal niet erg, want wij doen dit jaar niks met Valentijnsdag. Eigenlijk vind ik het sowieso een behoorlijk commercieel feestje waar ik niet veel waarde aan hecht. Je kunt tenslotte op elke dag van het jaar laten weten dat je van elkaar houdt en ik zou zeggen, doe dat vooral.
Terug naar het toetje. 😉 Het leuke is dat je maar vier ingrediënten nodig hebt. Verse aardbeien, wat suiker, slagroom en drie blaadjes gelatine. Heel makkelijk dus, maar vooral heel erg lekker.
Benieuwd naar het receptje? Lees dan verder.
Ingrediënten
voor 5 aardbeienbavarois toetjes
300 gram aardbeien + plus een paar extra voor de garnering
250 ml slagroom
60 gram suiker
3 blaadjes gelatine
Wat moet je doen:
- Week de blaadjes gelatine in een kom met koud water.
- Was de aardbeien en haal de kroontjes eraf. Pureer de aardbeien (300 gram) tot moes met behulp van een keukenmachinetje of een staafmixer.
- Druk het aardbeiensap met een lepel door een zeef.
- Roer de suiker door het aardbeiensap. Heb je hele zoete aardbeien of houd je niet zo van zoet? Gebruik dan iets minder suiker.
- Giet een beetje van het aardbeiensap in een steelpan. Een bodempje is genoeg. Breng tot tegen het kookpunt aan. Zet het vuur daarna uit.
- Knijp de blaadjes gelatine uit en roer ze een voor een door het warme aardbeiensap tot ze opgelost zijn.
- Giet daarna het bodempje warme aardbeiensap bij de rest van het aardbeiensap en roer goed door.
- Klop de slagroom stijf.
- Giet daarna rustig het aardbeiensap bij de slagroom en spatel het er doorheen.
- Pak er vier puddingvormpjes bij. Vet ze heel lichtjes in met zonnebloemolie of gebruik een bakspray. Hierdoor is het makkelijker om de puddinkjes later uit de vormpjes te krijgen.
- Verdeel het romige aardbeienmengsel over de vormpjes. Dek ze af en laat de aardbeienbavarois minstens drie uren opstijven in de koelkast.
- Snijd een paar aardbeien in plakjes en snijd er hartjes van.
- Stort de toetjes op schoteltjes en garneer ze met de aardbeien-hartjes.
Heb je geen kleine puddingvormpjes? Je kunt het mengsel ook in glaasjes gieten en daarin serveren. Ook leuk, maar ik zelf vind zulke kleine puddinkjes het schattigst.
Wat denk jij van deze aardbeienbavarois toetjes?
4 Comments
Audrey
13 februari 2019 at 10:11Oe, aardbeien, altijd goed! Dit ziet er heerlijk uit!
Truusje
13 februari 2019 at 10:28Ja hè? En heel makkelijk om te maken. 🙂
Anna
13 februari 2019 at 21:50Oh wat ziet dit er heerlijk uit! En wat een prachtige foto’s heb je gemaakt, wauw!
Truusje
13 februari 2019 at 23:36Dankjewel voor het compliment. 🙂