Het recept dat ik vandaag ga delen zit al heel lang in mijn receptenboekje. Ooit scheurde ik het eens uit een Libelle en ik moet zeggen, deze appel-Amaretto cake blijft een succesnummer. De likeur zorgt voor een bijzondere smaak en de schijfjes appel bovenop de cake maken dat ‘ie er ook nog leuk uitziet. Benieuwd hoe je deze heerlijke cake kunt maken? Lees dan verder. 🙂
Ingrediënten
voor het beslag:
450 gram appels
350 gram bloem
1 eetlepel bakpoeder
2 theelepels kaneel
200 gram boter, in blokjes
150 gram rietsuiker of lichtbruine basterdsuiker
2 grote eieren
100 ml melk
100 ml Amaretto
200 gram rozijnen
een snufje zout
voor het garneren:
3 kleine (rode) appels
2 eetlepels vloeibare honing
Wat moet je doen:
- Verwarm de oven voor op 180 graden. Pak er een springvorm bij met een diameter van 23 cm. Bekleed de bodem met bakpapier en vet de randen in.
- Schil de appels (450 gram), verwijder de klokhuizen en snijd ze in blokjes van 1 cm.
- Doe de bloem, het bakpoeder, de kaneel, de suiker en het zout in een grote kom. Roer dit even door elkaar.
- Voeg vervolgens de eieren, de melk, de boter en de Amaretto toe en mix hier egaal beslag van.
- Gooi de rozijnen en de appelblokjes erbij en spatel dit erdoorheen.
- Schep het beslag in de vorm en strijk het glad met een spatel.
- Snijd de kleine appeltjes in kwarten en verwijder de klokhuizen. Snijd de kwarten in dunne plakjes. Leg de schijfjes dakpansgewijs in cirkels op het beslag.
- Bak de cake gedurende 1½ à 1¾ uur gaar in het midden van de oven. Dek de cake eventueel tegen het einde van de baktijd af met wat aluminiumfolie om verbranden te voorkomen.
- Verwarm de honing. Haal de cake uit de oven en bestrijk de honing op de bovenkant van de cake met behulp van een kwastje.
- Laat de cake goed afkoelen in de vorm voor je hem aansnijdt.
Deze cake is niet moeilijk om te maken, maar wel hartstikke lekker. Je huis gaat er bovendien heerlijk van ruiken, ook een pluspunt. Ga jij deze cake ook proberen? Laat me dan zeker even weten wat je ervan vindt. 🙂
No Comments