Koken

Tuinerwten-preisoep


Hebben jullie een fijn Pinksterweekend gehad? Ik had eigenlijk niks gepland, behalve een grondige schoonmaaksessie. Jelm en ik liepen voor de zoveelste keer hopeloos achter met ons huishouden, dus besloten we de gehele zaterdag te reserveren voor schoonmaakwerkzaamheden. We nemen ons wel vaker het een en ander voor op dat gebied, maar dit keer hebben we ons er ook daadwerkelijk aan gehouden. We hebben de hele dag gepoetst, opgeruimd, wassen gedraaid en de stuifzuiger overuren laten draaien. De rest van het weekend wilde ik besteden aan bloggen, maar uiteindelijk lokte het mooie weer ons toch ons huis uit en ook hebben we tijd besteed aan familie. 🙂 Kortom, het was een nuttig én heel gezellig weekend.

Wel heb ik tussendoor nog de tijd gevonden om een soepje van mijn bloglijst uit te proberen. Het recept kwam ik een tijdje geleden tegen in Allerhande en wekte direct mijn interesse. Een soep van dopwertjes en prei, daar had ik nou nog nooit aan gedacht. Ik heb al ontzettend veel groente in soepen verwerkt. IJsbergsla, andijvie, boerenkool, spruitjes, broccoli, spinazie, ik heb het allemaal geprobeerd. Maar een soep van erwtjes in combinatie met prei dus nog nooit.

Ik testte de tuinerwten-preisoep uit en ik moet zeggen, het is echt het uitproberen waard. En daarbij heel erg snel om te maken, want deze soep hoeft maar kort te koken en je hoeft amper iets te snijden. Heerlijk gemakkelijk dus en ook nog lekker en gezond.

Mocht je het recept destijds gemist hebben in de Allerhande, ik deel hem hierbij graag opnieuw op mijn blog. Want ik vind hem echt het vermelden waard.

Ingrediënten

voor ongeveer zes kommen soep 

400 gram gesneden prei
450 gram diepvries tuinerwten
15 gram verse basilicum
2 eetlepels olijfolie
2 groente bouillonblokjes
1 liter water
150 gram witte kaas, verkruimeld of in kleine blokjes

Wat moet je doen:

  1. Was de prei en snijd de groente in dunne ringen.
  2. Verhit de olie in een (soep)pan en fruit de prei twee minuten aan.
  3. Voeg het water en de bouillonblokjes toe. Breng aan de kook en laat vijf minuten koken.
  4. Gooi de doperwtjes in de pan en laat de soep nog twee minuten koken. Zet daarna het vuur uit.
  5. Gooi driekwart van de basilicumblaadjes in de pan en pureer de soep vervolgens glad met een staafmixer.
  6. Verdeel de tuinerwten-preisoep over de komen en verdeel de witte kaas en de rest van de basilicumblaadjes over de soep. En eventueel nog een beetje versgemalen zwarte peper.
Omdat deze soep maar zo weinig ingrediënten bevat had ik hem iets minder vol van smaak verwacht. Ik was dus echt verrast toen ik toen de soep proefde. Want ik vind hem erg lekker en zeker niet flauw of saai. 🙂 En zo makkelijk om te maken. Ik ga deze tuinerwten-preisoep zeker vaker op het vuur zetten, jij?

 

 

 

 


Dit vind je denk ik ook leuk:

No Comments

Laat een berichtje achter