Koken

Citroen cookies met amandelen | American Style


Ik had zo’n zin om koekjes te bakken en ik had ook zin om weer eens iets nieuws uit te proberen. Citroenkoekjes, dat leek me wel wat. Maar dan op z’n Amerikaans. Een beetje zoals de beroemde chocolate chip cookies, maar dan zonder de chocolade. Behalve citroen voegde ik ook amandelen toe. Bij de eerste batch koekjes had ik niet de juiste verhoudingen te pakken. De koekjes liepen enorm uit en zagen er werkelijk niet uit. Heb zelden zoiets raars gebakken, maar lekker was het wel. Als een baksel niet lukt laat ik me niet zomaar uit het veld slaan en dus ging ik al snel voor een nieuwe poging. Ik paste het recept wat aan en voor ik het wist had ik een hele plaat vol heerlijke koeken. Wil jij deze heerlijke citroen cookies ook maken? Hierbij het recept.

Ingrediënten

voor ongeveer 18 citroen cookies 

125 gram roomboter, op kamertemperatuur
80 gram kristalsuiker
120 gram witte basterdsuiker
1 ei
130 gram bloem
100 gram havermout
1 theelepel bakpoeder
1 theelepel baking soda
een snufje zout
75 gram amandelen
2 citroenen, rasp

Wat moet je doen:

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden.
  2. Mix de boter met de beide soorten suiker door elkaar.
  3. Voeg het ei toe en mix dit erdoorheen.
  4. Was de citroenen en droog ze af. Rasp de schil er vanaf en voeg dit toe aan het boter-suiker-mengsel. Mix even door.
  5. Maal de havermout fijn met behulp van een keukenmachinetje. Meng de gemalen havermout met de bloem, een snufje zout, het bakpoeder, de baking soda. Roer goed door elkaar.
  6. Voeg vervolgens beetje bij beetje wat van het havermout-bloem-mengsel toe. Mix het steeds goed door.
  7. Hak de amandelen grof. Schep ze door het beslag.
  8. Bekleed twee bakplaten met bakpapier.
  9. Rol voorzichtig met je handen kleine bolletjes van het deeg en plaats ze op de bakplaat. Houd voldoende ruimte tussen de deegbolletjes, want de koeken lopen behoorlijk uit.
  10. Bak de citroen cookies gedurende 10 à 12 minuutjes goudbruin. Laat ze daarna goed afkoelen en uitharden.


De smaken van citroen en amandelen in een Amerikaans koekje; het leek mij een mega goed idee en dat bleek uiteindelijk ook zo te zijn. Ik vind deze citroen cookies zo lekker! Ik ben zelf niet zo verzot op chocolade, dus vandaar dat ik op zoek ging naar een alternatief voor de befaamde Amerikaanse chocolate chip cookies. En weet je wat ik er ook zo leuk aan vind? Het is zo makkelijk om te maken. Je hoeft niet aan de gang met een deegroller en stekertjes, je kunt gewoon met je handen bolletjes maken en klaar is kees. Het deeg is ook zo gemaakt. Lekker makkelijk met de mixer, ideaal.

Ik ga deze citroen cookies snel weer eens maken. Maar eerst stort ik mij op een volgend bak-project: brownies met stukjes stroopwafel! Daar ben ik ook al mee aan de gang geweest en volgens mij heb ik het juiste recept nu te pakken. Ga ik binnenkort delen.

Wat denk jij van deze citroen cookies? En bak jij ook zo graag?


Dit vind je denk ik ook leuk:

4 Comments

  • Reply
    Audrey
    21 augustus 2019 at 08:42

    Ooo, ik ruik ze gewoon al bijna, zo goed zien ze eruit! Ik ben erg benieuwd naar de combi brownie en stroopwafel trouwens!

  • Reply
    Kelly
    23 augustus 2019 at 17:12

    Oh, dit ziet er zó lekker uit! Ik ga deze zeker onthouden. Wat een toffe blog heb je overigens ook! 🙂

    • Reply
      Truusje
      23 augustus 2019 at 17:27

      Dankjewel!

  • Reply
    Suzanne
    30 september 2019 at 09:49

    Ziet er heerlijk uit!

  • Laat een berichtje achter