Koken

Courgettesoep met salami


Tegenwoordig kom ik elke week bij de groenteboer bij mij in de buurt. Ik moet zeggen dat ik geen fan ben van het eerste uur, want in het begin moest ik er even aan wennen. Ze hebben namelijk lang niet elke week hetzelfde assortiment en dus is het regelmatig voorgekomen dat ik alsnog naar de Albert Heijn moest omdat ik bij de groenteboer geen rode paprika’s kon krijgen. Ook wisselt de kwaliteit. Inmiddels weet ik wat ik mijn groenteboer heb en kom ik er wél heel graag. Ik haal er iedere week aardappels want die zijn prima daar en niet duur. Ook neem ik regelmatig aardbeien mee. Verder laat ik me verrassen door de aanbiedingen en het assortiment van dat moment. Laatst kon ik voor weinig geld meerdere courgettes krijgen. ,,Maar wat moet ik met zoveel?”, zei ik tegen mijn groenteman. ,,Soep van maken”, klonk het meteen. ,,Lekker met wat salami erdoor!” Ik had toen nog nooit courgettesoep gemaakt en ik vond het ook altijd een beetje klinken als een flauw soepje, maar met salami erdoor leek het me wel wat. Ik heb de tip opgevolgd en ik kan zeggen; het is inderdaad een goed idee! Heel simpel, maar absoluut lekker. Vandaag deel ik het recept.

Ingrediënten:

2 courgettes
1 liter water
2 bouillonblokjes
125 ml slagroom
1 salami-worst
1 ui
een scheut olijfolie

ingredienten

Wat moet je doen:

  1. Breng een pan met een liter water aan de kook. Los hier de bouillonblokjes in op.
  2. Snipper ondertussen de ui fijn, snijd de courgettes in blokjes en de salami in partjes.
  3. Verhit wat olie in een ruime (soep)pan en fruit de uitjes glazig. Voeg daarna de courgetteblokjes toe en bak nog even mee.
  4. Voeg daarna de bouillon toe en breng het geheel aan de kook. Laat de soep tien minuutjes zachtjes koken.
  5. Zet daarna het vuur uit en pureer de soep glad met de staafmixer. Schep vervolgens voorzichtig de partjes salami in de pan.
  6. Zet het vuur weer aan en verwarm de soep nog even kort, zodat ook de salami lekker warm wordt.
  7. Zet daarna het vuur uit en roer tot slot de slagroom door de soep.

courgettesoep-1courgettesoep-3

 

 

 

 


Dit vind je denk ik ook leuk:

No Comments

Laat een berichtje achter