Koken

Feestelijke marmercake met sterren


Vanmiddag heb ik een feestelijke vanillecake gebakken met marmer-effect. Ik maakte een gewone cake afgewisseld met chocoladecake, afgedekt met rode marsepein en witte sterren van fondant. Super leuk om te serveren tijdens de kerstdagen toch? Moeilijk om te maken is deze marmercake niet, maar hij mag zeker gezien worden. Al zeg ik het zelf. ūüėČ Benieuwd naar het recept? Komt ‘ie.

Ingredi√ęnten:

200 gram roomboter
200 gram zelfrijzend bakmeel
200 gram witte basterdsuiker
4 eieren
1 vanillestokje
een snufje zout
75 gram pure chocolade
een stukje rode marsepein
een stukje wit fondant of witte marsepein
50 gram poedersuiker + een drupje water
eventueel wat eetbare parels
ingredienten

Wat moet je doen:

 1. Verwarm de oven voor op 160 graden.
 2. Klop de boter met de suiker luchtig.
 3. Schraap het merg uit het vanillestokje en voeg dit toe, net als het zout. Mix dit ook even mee.
 4. Voeg daarna één voor één de eieren toe. Mix na ieder ei even goed.
 5. Zeef het zelfrijzend bakmeel en spatel dit erdoor.
 6. Smelt de chocolade au-bain marie.
 7. Verdeel het beslag over twee kommen. Laat de hete chocolade een klein beetje afkoelen en roer het daarna door één helft van het beslag.
 8. Vet een cakevorm in met boter en plaats een bakpapiertje.
 9. Schep om en om de beide kleuren beslag in de vorm. Roer tenslotte een paar keer met een satéprikker door het beslag zodat je een marmer-effect krijgt.
 10. Bak de cake in ongeveer 60 minuten gaar. Controleer met een satéprikker of de cake inderdaad gaar is. Laat de cake daarna goed afkoelen.
 11. Bestuif je aanrecht met wat poedersuiker. Rol de witte marsepein of fondant uit en steek er sterren uit met behulp van een uitsteekvormpje.
 12. Rol de rode marsepein uit tot een dunne lap.
 13. Roer de poedersuiker met een drupje water door zodat er een glazuur ontstaat. Smeer de marmercake in met het glazuur en bekleed hem vervolgens met de marsepein. Snijd met een mesje de overtollige marsepein af. Ik sneed ook de uiteindes van de cake af zodat het marmer-effect goed zichtbaar wordt.
 14. ‘Plak’ de sterren op de cake met een drupje glazuur. Ik doopte ook wat eetbare parels in het glazuur en plaatste ze op de cake.

marmercake-1 marmercake-2 marmercake-3 marmercake-4 marmercake-5 marmercake-6 marmercake-8
Feestelijk toch? Het leukste is om hem open te snijden, zodat je kunt zien hoe je marmer-effect heeft uitgepakt. Lekker is hij trouwens ook nog. Ga jij hem ook maken?

 


Dit vind je denk ik ook leuk:

No Comments

Laat een berichtje achter