Koken

Frisse citroencakejes met glazuur


Toen ik zelf aioli ging maken had ik een klein kneepje citroensap nodig. Ik vond het zonde om de verse citroen daarna weg te gooien, dus pakte ik hem in met wat zilverfolie en legde hem in de groentela van mijn koelkast. ‘s Avonds popte het idee van een citroencake op in mijn hoofd. Dat had ik nog nooit eerder gemaakt, omdat ik niet zo’n hele grote fan ben van de friszure smaak van citroen. Maar ach, ik had er toch eentje liggen en ik vind het leuk om nieuwe dingen te proberen. De volgende ochtend ging ik aan de slag en maakte ik citroencakejes, waarvan ik vandaag het recept ga delen. Want ik moet zeggen, het is het delen waard, want deze cakejes zijn zeker lekker en waren binnen een mum van tijd op!

Ingrediënten:

130 gram (room)boter
130 suiker
130 gram zelfrijzend bakmeel
2 grote eieren of 3 gewone
1 citroen
een snufje zout
100 gram poedersuiker
Ingredienten 2

Wat moet je doen:

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden. Vet een (brownie)vorm van ongeveer 20 bij 20 cm in met wat olie of bakspray en plaats er een bakpapiertje in.
  2. Mix de boter en de suiker tot een romig geheel. Mix één voor één de eieren erdoor.
  3. Rasp de schil van de citroen en mix dit door het beslag. Voeg ook het snufje zout toe.
  4. Zeef het bakmeel boven het mengsel en spatel dit erdoor.
  5. Verdeel het beslag over de vorm en bak de cake in ongeveer 20 minuutjes in de oven. Steek er een satéprikker in om te checken of de cake gaar is. Als je prikker er schoon uitkomt is je cake gaar.
  6. Laat de cake eventjes afkoelen en snijd hem daarna in negen stukjes.
  7. Doe de poedersuiker in een kommetje en maak hier met wat citroensap een glazuur van. Knijp eerst een halve citroen uit en roer het sap door de poedersuiker. Als je glazuur nog te dik is kun je nog meer sap uit de citroen knijpen. Mocht het glazuur dan nog steeds te dik zijn en er valt geen sap meer uit de citroen te knijpen, dan kun je altijd nog een drupje water toevoegen.
  8. Giet het glazuur met een lepeltje over de stukjes citroencake.

Citroencakejes 1
Citroencakejes 3
Citroencakejes 4
Cintroencakejes 5
De citroencakejes zijn lekker zacht van structuur en fris van smaak door de citroen. Ik vind ze lekker! Ik weet zeker dat dit niet mijn laatste cake met citroen zal zijn. Eet smakelijk!

 

 

 

 


Dit vind je denk ik ook leuk:

No Comments

Laat een berichtje achter