Koken

Aardbeienkwarktaart


Zoals ik wel eerder heb geschreven ben ik dus dol op kwarktaarten. Ik heb al behoorlijk wat kwarktaartrecepten op de blog gedeeld, maar het recept voor een aardbeienkwarktaart nog nooit. Terwijl dat toch juist echt een klassieker is. Mag niet ontbreken!

Bij de groenteboer bij mij om de hoek zie ik elke keer dozen vol met verse aardbeien staan. Zo verleidelijk. Hoog tijd om daar eens wat mee te doen. Tijd voor een aardbeienkwarktaart dus. Vandaag laat ik je zien hoe ik deze taart graag maak.

Wil jij ook zo’n aardbeienkwarktaart maken? Lees dan verder hoe je dat kunt doen.

Ingrediënten

175 gram haverkoekjes
70 gram boter
400 gram aardbeien + eventueel een paar extra voor de garnering
150 gram suiker
500 gram volle kwark
250 ml slagroom
10 blaadjes gelatine

Wat moet je doen:

  1. Bekleed de bodem van een springvorm (± 23 cm) met bakpapier.
  2. Begin met het maken van de bodem van de taart. Smelt de boter. Maal de koekjes fijn tot kruimels. Dit gaat het gemakkelijkste door de koekjes te vermalen in een keukenmachine of met het hakmolentje van een staafmixer. Heb je dat niet? Doe de koekjes dan in een plastic zak en sla er met een deegroller op.
  3. Meng de gesmolten boter met de koekkruimels. Doe het mengsel in de springvorm en druk het goed aan met de bolle kant van een lepel. Zet de springvorm daarna even weg in de koelkast.
  4. Week de blaadjes gelatine in een ruime kom met koud water.
  5. Giet een flinke scheut van de slagroom in een steelpannetje en verwarm dit op het vuur. Breng het tegen de kook aan. Zet daarna het vuur uit.
  6. Knijp daarna de blaadjes gelatine uit. Voeg ze toe aan de hete slagroom in het steelpannetje en roer net zolang tot de gelatine opgelost is. Laat het mengsel daarna ietsje afkoelen.
  7. Klop de rest van de slagroom lobbig.
  8. Voeg de kwark en de suiker toe en mix dit door de slagroom.
  9. Pureer de aardbeien. Je kunt ervoor kiezen om de gepureerde aardbeien daarna nog even door een zeef te drukken. Ik heb dat wel even gedaan, zodat alle kleine pitjes verdwijnen.
  10. Voeg de gepureerde aardbeien toe aan de kom met kwark, suiker en slagroom. Mix nog even door.
  11. Voeg daarna ook de opgeloste gelatine toe aan het romige aardbeienmengsel. Mix nog kort even door met de mixer op de laagste stand. Als je heel hard gaat mixen ontstaan er allemaal luchtbelletjes in je kwarktaart en dat is zonde.
  12. Giet het mengsel op de koekjesbodem. Laat de taart minstens drie uur opstijven in de koelkast. Garneer ‘m voor het serveren eventueel met een paar losse verse aardbeien.





Je kunt voor de bodem natuurlijk ook andere koekjes gebruiken. Ik zelf gebruik meestal de haverkoekjes van de Albert Heijn. Die vind ik er het allerlekkerste bij. En wat heeft de taart een lekker kleurtje hè? Heel aanlokkelijk als je het mij vraagt. 🙂

Wat denk jij van deze taart? Mocht je ‘m ook gaan maken, laat het me dan zeker even weten. 🙂

 


Dit vind je denk ik ook leuk:

No Comments

Laat een berichtje achter