Koken

Gevulde champignons met port salut, rozemarijn en cranberry’s


Als je mijn blog een beetje volgt, dan weet je wel dat ik me rond de kerst het liefst met de toetjes bezighoud. Als het op desserts aankomt zit ik nu eenmaal nooit om inspiratie verlegen. Op de voet gevolgd door salades, want daar ben ik ook dol op. Maar vandaag heb ik eens iets anders: een voorgerechtje. En wat dan wel? Gevulde champignons met port salut, gedroogde cranberry en een vleugje rozemarijn. Een combinatie die al een tijdje in mijn hoofd zat en erg goed uitpakte. Ben je nog op zoek naar een leuk klein voorgerechtje voor tijdens het kerstdiner? Ik zou zeggen, ga voor dit receptje.

Gevulde champignons met port salut

Hoeveel serveer je er per persoon? Dat hangt natuurlijk af van de grote van de rest van je diner. Maar één of twee is denk ik prima. Ik kocht een doosje kastanjechampignons van 250 gram en daar zaten negen niet al te kleine champignons in, dus maakte ik er negen.

Wil je deze heerlijke gevulde champignons met port salut ook maken? Hierbij het recept.

Ingrediënten

voor 9 à 10 stuks

een bakje kastanjechampignons (250 gram)
± 100 gram port salut
1 takje rozemarijn
25 gram gedroogde cranberry’s
peper

Wat moet je doen:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Zet een bakplaat klaar met bakpapier erop of gebruik een ovenschaaltje met een velletje bakpapier erin.
  2. Boen de champignons voorzichtig schoon met een borsteltje of een stukje keukenpapier en haal de stelen eruit met een scherp mesje. Haal met een theelepeltje eventueel voorzichtig de laatste restjes van het steeltje weg zodat er genoeg ruimte is om de champignons goed te kunnen vullen.
  3. Hak de gedroogde cranberry’s fijn. Verdeel een beetje over de champignons.
  4. Snijd de port salut in kleine blokjes en druk dit voorzichtig in de champignons.
  5. Hak de rozemarijn fijn. Verdeel de rozemarijn en de overgebleven stukjes cranberry over de champignons.
  6. Breng op smaak met een beetje versgemalen peper en bak de gevulde champignons gedurende 8 à 10 minuten gaar in de voorverwarmde oven.

Gevulde champignons met port salut Gevulde champignons met port salut
Makkelijker dan dit kan het bijna niet, maar deze gevulde champignons zijn zo lekker! Ik zou zeggen: serveer ze bijvoorbeeld naast een feestelijk soepje voorafgaand aan het hoofdgerecht. Maar je zou ze ook prima als borrelhapje kunnen serveren.

Wat denk jij van dit recept? Mocht je deze gevulde champignons met port salut gaan maken deze kerst, laat het me vooral even weten.

Ps. Dit recept onthouden voor een later moment? Pin de beelden gerust op Pinterest.


Dit vind je denk ik ook leuk:

No Comments

Laat een berichtje achter