Koken

Griekse salade met feta en olijven

Griekse salade

Een Griekse salade is wat mij betreft altijd goed. Hij is binnen een oogwenk gemaakt, bomvol smaak en heerlijk om te eten op een warme dag. Of gewoon als lunch of juist tijdens een barbecue. Deze Griekse klassieker kan gewoon altijd. Onlangs maakte ik er weer eentje en ik bedacht mij dat er nog helemaal geen recept voor een Griekse salade op mijn site staat. Daar breng ik vandaag graag verandering in.

Griekse salade

Wil jij ook zo’n heerlijke Griekse salade op tafel zetten? Hierbij mijn recept.

Ingrediënten

1 komkommer
1 groene paprika
1 rode paprika
250 gram cherrytomaatjes
1 rode ui
150 gram feta
150 gram olijven
flink wat verse dille

voor de dressing:

4 eetlepels olijfolie extra vergine
1 eetlepel witte wijnazijn
1 theelepel gedroogde oregano
peper en zout
Griekse salade
Griekse salade

Wat moet je doen:

  1. Snijd ongeveer een derde van de komkommer in dunne plakjes, de rest in kleine stukjes. De plakjes zien er mooi uit, maar de kleine stukjes eten makkelijker. Ga daarom voor beide zou ik zeggen.
  2. Snijd de paprika in kleine dunne reepjes. Halveer de cherrytomaatjes. Snijd de rode ui in dunne halve maantjes.
  3. Halveer de olijven. Hak de dille fijn. Ik heb voor dit recept groene olijven en kalamata olijven gebruikt, maar je kunt natuurlijk zelf kiezen voor welke olijven je gaat.
  4. Doe alles in een kom en schep goed door.
  5. Roer alle ingrediënten voor de dressing door elkaar en hussel dit door de salade.
  6. Verkruimel de feta, voeg dit toe aan de salade en schep alles nogmaals voorzichtig door elkaar. Garneer de salade eventueel met nog een beetje extra dille.

Griekse salade
Moeilijk is het niet, wel heerlijk. Deze Griekse salade is echt het proberen waard. Ga jij hem eens proberen?

Ps. Wil je dit recept goed kunnen onthouden voor een later moment? Pin ‘m dan vooral op Pinterest.

 


Dit vind je denk ik ook leuk:

No Comments

Laat een berichtje achter