Koken

Club Sandwich Mexican Style


Weten jullie het nog? Ik doe mee aan de Heinz Favourite Foodie Challenge. Ik kookte tijdens deze challenge niet alleen op een set met allemaal camera’s op mijn snufferd, maar ook thuis. De eerste thuisopdracht was meteen een hele leuke: maak je ultieme club sandwich. Daar hoefde ik niet lang over na te denken. Ik maakte een luxe club sandwich met een vleugje Mexico. Cajun kruiden, kip, avocado… En natuurlijk een flinke lik Heinz Seriously Good Mayonaise om het af te maken. 🙂

Wil je het recept weten? Bij dezen!

Ik word gesponsord door Heinz. 

Ingrediënten

voor twee club sandwiches: 

6 witte boterhammen
1  kipfilet
1 eetlepel zonnebloemolie
1 theelepel cajun kruiden
2 plakjes bacon
1 tomaat
1 avocado
1 kleine rode ui
blaadjes sla
een handje tortilla chips

Wat moet je doen:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Meng de zonnebloemolie met de cajunkruiden. Smeer de kip ermee in.
  3. Leg de kip in een ovenschaaltje of op een bakplaat met bakpapier. Bak de kip gedurende ± 15 minuutjes gaar in de oven.
  4. Laat de kip daarna even afkoelen en snijd hem vervolgens in dunne plakken.
  5. Zet een grillpan op het vuur en laat hem goed heet worden.
  6. Leg de broodjes in de pan en grill ze een paar minuten, zodat ze mooie grillstrepen krijgen.
  7. Leg daarna de bacon in de pan en grill dit een paar minuutjes totdat het knapperig is. Laat de bacon daarna uitlekken op een bordje met keukenpapier.
  8. Snijd de ui in dunne ringen en de avocado en de tomaat in dunne plakjes.
  9. Smeer een laagje Heinz mayonaise op een broodje.
  10. Leg er daarna een paar blaadjes sla op. Leg er ook wat tomaat, avocado en rode ui op.
  11. Pak het tweede broodje erbij. Smeer aan beide zijden wat mayonaise. Plaats het broodje erop.
  12. Verdeel er een paar slablaadjes over.
  13. Leg er vervolgens een paar plakjes gekruide kip op. Maak daarna een laagje met bacon.
  14. Besmeer het laatste broodje aan één zijde met een beetje mayonaise. Leg het broodje met de mayonaise-kant naar beneden op de club sandwich.
  15. Prik er eventueel een houten prikker in om de club sandwich goed bij elkaar te houden.
  16. Bouw daarna nog een sandwich op dezelfde manier.



Deze club sandwich was zó lekker. Jelm was er ook zeer mee in zijn nopjes. Dat zijn nog eens de betere lunches.

Ben je nieuwsgierig naar wat ik nog meer moet doen tijdens de Heinz Favourite Foodie Challenge? Houd hun social mediakanalen (Instagram en Facebook) dan goed in de gaten. Binnenkort komt er weer een nieuw kookfilmpje online waarin ik te zien ben. 🙂

 

 


Dit vind je denk ik ook leuk:

No Comments

Laat een berichtje achter