Ik ben dol op pannenkoeken en regelmatig bakken Jelm en ik pannenkoeken voor tussen de middag. Meestal maken we ze gewoon van bloem, maar van havermout kan ook heel goed. Worden ze meteen extra voedzaam van. Ik besloot het eens een keertje helemaal anders aan te pakken en in plaats van melk gebruikte ik daarom kokosmelk.
In plaats van stroop en poedersuiker koos ik voor een extra luxe topping. Vers fruit, kokos en ‘Hero abrikozen jam minder zoet’. Heel lekker, maar bevat een stuk minder suiker dan gewone jam. 🙂
Wil je deze luxe pannenkoekjes ook eens bakken? Natuurlijk deel ik het recept.
Ingrediënten
voor ongeveer 6 kleine pannenkoeken
120 gram havermout
2 eieren
300 ml kokosmelk light
snufje zout
snufje kaneel
wat olie of boter om in te bakken
voor de garnering:
een paar eetlepels Hero abrikozen jam minder zoet
1 eetlepel geraspte kokos
wat schijfjes verse banaan
wat blokjes verse mango
eventueel wat blaadjes munt
Wat moet je doen:
- Maal de havermout fijn tot meel met behulp van een keukenmachinetje. Doe de gemalen havermout in een beslagkom.
- Voeg de eieren, wat zout, een beetje kaneel en de kokosmelk toe. Mix tot een mooi egaal beslag.
- Zet een kleine koekenpan met wat olie of boter op het vuur. Schep een beetje beslag in de pan en verdeel dit goed. Bak de pannenkoeken op middelhoog vuur.
- Als een pannenkoek aan de bovenkant bijna droog is kun je ‘m omdraaien. Laat ook de andere kant nog kort eventjes gaarbakken.
- Bak net zolang tot al het beslag op is. Roer het beslag tussendoor regelmatig even door.
- Besmeer de pannenkoeken met jam en vouw ze daarna dubbel.
- Leg ze op een bord. Schep er eventueel nog wat extra jam over. Garneer tot slot met een beetje kokosrasp en vers fruit.
Super lekker vind ik deze pannenkoeken met havermout. En ze vullen goed. Wat mij betreft zou dit receptje ook heel goed kunnen als lekker luxe ontbijtje op een zondag.
Wat denk jij van dit recept? En bak je ook zo graag pannenkoeken?
Deze blogpost is gemaakt in samenwerking met Hero.
5 Comments
Petra
31 oktober 2019 at 11:57Klinkt heerlijk! Bedankt om te delen.
Truusje
31 oktober 2019 at 13:48Ja, is echt een aanrader om eens een keertje te proberen. 🙂
Suzanne
31 oktober 2019 at 17:18Klinkt heel goed!
Edith-Sofia
4 november 2019 at 12:44Oeh lekker zeg, heerlijke combi<3
Derkje
4 november 2019 at 17:03Mooi recept! Ga ik een keer proberen! Kleinkinderen mogen geen melk dus…………..als het lekker is Top!