Koken

Kersenflappen met kaneelsuiker


Het kersenseizoen is alweer bijna ten einde, maar op de valreep heb ik nog een heel fijn receptje voor je. Kersenflappen met kaneelsuiker. Echt mega lekker. Dus mocht je toevallig nog een doosje kersen tegenkomen, neem ze dan zeker mee en pak dit recept erbij.

Ingrediënten

voor de kersencompote:

500 gram kersen
50 gram suiker
3 eetlepels water
1 eetlepel maizena

verder nog nodig: 

1 theelepel kaneel
30 gram suiker
1 pakje bladerdeeg
1 ei

Wat moet je doen:

  1. Begin met het maken van de kersencompote. Was de kersen onder de kraan en ontpit ze.
  2. Doe de kersen in een pan samen met twee eetlepels water en de suiker.
  3. Breng aan de kook en laat zo’n tien minuutjes zachtjes koken.
  4. Meng de maizena met een eetlepel water. Voeg dit al roerend toe aan de kersen. Kook de kersen nog eventjes zodat de compote een beetje kan binden. Zet het vuur daarna uit.
  5. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  6. Ontdooi de velletjes bladerdeeg. Meng de kaneel met 30 gram suiker. Klop het eitje los.
  7. Snijd elk velletje door de helft en beleg een deel met de afgekoelde kersencompote. Vouw het bladerdeeg daarna dicht en druk de randjes goed aan met een vork. Ik vond het leuk om inkepingen te maken, zodat je de compote extra goed kunt zien.
  8. Leg alle kersenflappen op een bakplaat met bakpapier. Bestrijk de kersenflappen met het losgeklopte ei.
  9. Strooi de kaneelsuiker erover.
  10. Bak de kersenflappen gedurende 15 à 20 minuutjes goudbruin en gaar in de oven.


Je kunt er ook voor kiezen om grotere kersenflappen te maken. Snijd het bladerdeeg dan niet in tweeën, maar laat het heel. Schep in een punt wat kersencompote en vouw de andere punt eroverheen. Dat kan natuurlijk net zo goed. Maar ik vond het wel leuk om dit keer voor mini’s te gaan. Het is een leuk klusje om deze heerlijke zoete snack te maken. Niet moeilijk en voor je het weet zijn ze klaar.

Deze kersenflappen waren bijzonder snel op moet ik zeggen. Komt voornamelijk voor mijzelf… Ik vind ze echt verslavend lekker!

Houd jij ook zo van kersen? Mocht je deze kersenflappen ook gaan maken, laat me dan zeker even weten of ze goed gelukt zijn.

 


Dit vind je denk ik ook leuk:

2 Comments

  • Reply
    José
    22 augustus 2018 at 23:28

    Dit ziet er heeeel lekker uit!

    • Reply
      Truusje
      23 augustus 2018 at 22:58

      Thanks! Ze zijn echt een aanrader!

    Laat een berichtje achter